AKP'nin 20 Mart’ta sanat dünyasıyla bir araya geleceği toplantıyı organize eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, sanatçıları

AKP'nin 20 Mart’ta sanat dünyasıyla bir araya geleceği toplantıyı organize eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, sanatçıları tek tek aradığını açıkladı.
Bir televizyon programına katılan Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sanatçılar arasında ideolojik ayrım yapmadıklarını belirten Çelik, "Mutlaka katılacağını söyleyen 60 kişi oldu. Şu ana kadar ‘gelmiyorum, protesto ediyorum’ diyen çıkmadı. Cem Yılmaz’ı aradım gelecek, Ata Demirer ve Yılmaz Erdoğan’la da görüştüm. Onlar da gelecek” dedi. Başbakan Erdoğan’la sanat dünyasının buluşmasına 80 civarında ismin çağrılacağını söyleyen Çelik, hükümete muhalif tutumları ile bilinen Tarık Akan, Müjdat Gezen’le yaptığı görüşmeyi de şöyle anlattı:
Tarık Akan’ın Tekel ziyareti sırasında 'çağırsalar gitmem' dediği medyaya yansıdı. Kendisini aradım, magazin basınına güvenemdiğimi söyleyerek daveti ilettim. Nazik bir şekilde teşekkür etti ve gelemeyeceğini söyledi. Müjdat Gezen’i de aradım. Katılmaktan büyük memmuniyet duyacağını ama başka meşguliyetleri, angajmanı olduğunu söyledi. Rutkay Aziz’i de arayacağım. Metin Akpınar’ı davet ettim, adresini aldık, davetiye göndereceğiz. Zeki Alasya’yı aradım, teyit bekliyoruz."
Çelik, Levent Kırca’yı aramadığını belirterek, gazetecilerin Kırca’nın niye çağrılmadığı yönündeki ısrarlı soruları üzerine, Kırca’yı sizin kontenjandan arayacağım" yanıtını verdi.
Çelik, üçüncü seansta edebiyatçıların ve son olarak da sporcuların davet edilerek açılım projesinin anlatılacağını açıkladı.
'BAŞBUĞ YANLIŞ İSİMLERİ SAVUNMASIN'
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği sözlerden sonra geri adım atmak zorunda kaldığını kaydeden Çelik, “Kılıçdaroğlu’nun ağzına biber sürdüler. Kılıçdaroğlu’da bunları sineye çekti. CHP, Bremen mızıkacıları gibi. Nereden ne ses çıkacağı belli olmuyor” dedi.
TSK’nin başındaki ismin yanlış isimleri savunmaması gerektiğini söyleyen Çelik, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Dursun Çiçek belgesine “kağıt parçası” demesinin yanlış olduğunu söyledi.