BirGün’ün ortaya çıkardığı tarikatta cinsel istismar skandalı ile ilgili açıklama yapmayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a tepki yağdı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Bir sanatçının sahne kıyafeti hakkında bile konuştunuz da, bu sapkın tarikat lideri ve bu sapkın tarikat ilişkileri hakkında niye tek kelam edemiyorsunuz!" dedi.

'Tarikatta çocuk istismarı' skandalına sessiz kalan Ali Erbaş'a tepki yağdı!
Fotoğraf: DepoPhotos

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması skandalı gündemdeki yerini koruyor. BirGün yazarı Timur Soykan'ın ortaya çıkardığı skandal ile ilgili henüz açıklama yapmayan Dinayet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sosyal medyadan tepki gösterildi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü "Çocuğun rızası var demek sapıklıktır" başlıklı yazısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklama yapmamasını eleştirdi.

"Kendini ilgilendirmeyen her şeye atlayan, elinde kılıçla laik Cumhuriyet'e mesaj veren Diyanet İşleri Başkanı olacak zat bu pislik karşısında yine sessiz" diyen Altaylı, "Tıpkı milli bayramlarda ve 10 Kasımlarda olduğu gibi kamuflajları giyip araziye uymuş vaziyette. Evet, siz Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş! Neredesiniz? Bu pislik hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu pisliği yapanlar ve örtbas edenler hakkında fikriniz, zikriniz ne!" ifadelerini kullandı.

Altaylı, şöyle devam etti: "Sizi ilgilendirmeyen her konuda ahkam kesmeyi pek seviyorsunuz da, doğrudan sizi ilgilendiren bu tarikat rezaleti hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir konuşun da duyalım Ali Erbaş. Devlet işlerine girersiniz. Magazin konularına atlarsınız. Sizi hiç ama hiç ilgilendirmeyen bir sanatçının sahne kıyafeti hakkında bile konuştunuz da, bu sapkın tarikat lideri ve bu sapkın tarikat ilişkileri hakkında niye tek kelam edemiyorsunuz! Suskunluğunuzun nedeni ne! Dilinizi kedi mi yedi!"

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER

Öte yandan siyasiler ve gazeteciler de sosyal medya hesaplarından Ali Erbaş'ın açıklama yapmamasına tepki gösterdi.

Tepkilerden bazıları şöyle:

Yeni Çağ yazarı Murat Ağırel, "Nasıl olsa daha öncekiler unutuldu yine unutulur diye düşünüyorsunuz değil mi Sayın @DIBAliErbas @deryayanikashb @tcailesosyal Yanılıyorsunuz ! Biz unutmadık,unutmayacağız,unutturmayacağız. Sessiz kalan her kurum/kişiyi bu rezilliği kabul etmiş sayacağız ve yüzlerine vuracağız" ifadelerini kullandı.

CHP MYK Üyesi Fikri Sağlar, "Bir cemaatin şeyhlerinden biri 6 yaşındaki kız evladını 29 yaşındaki müridiyle "evlendirmiş". Çocuk istismarı ülke gündeminde. 1. Tutuklanan var mı? 2. Diyanet işleri kınadı mı? 3. AKP niçin suskun? Ama Gülşen olsa günlerce linç edip tutuklardınız değil mi?" dedi.

Yazar Ümit Kıvanç ise şunları söyledi: "Diyanet İşleri başkanına kızdık, ama kılıç lazım oldu işte şimdi.Gazeteci Alican Uludağ: İmam Hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor" dediği gerekçesiyle sanatçı Gülşen'i tutuklayan yargımız, 6 yaşındaki bir çocuğa "dini nikah" adı altında yıllarca cinsel istismarda bulunan tarikat üyesini ve buna izin veren sözde tarikat şeyhini gözaltına bile alamadı. Gülşen'i anında linç eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tarikatta yaşanan sistematik cinsel istismar karşısında neden sesiniz çıkmıyor? Fahrettin Altun, Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş, Gülşen'e had bildiriyordunuz, şimdi neden susuyorsunuz?"

CHP Milletvekili Burhanettin Bulut da "Allah belanızı versin! Bu ülkede 6 yaşındaki çocuğa gelinlik giydirip, nikah kıydılar. Yargı nerede? Siyasetçi nerede? Diyanet nerede? Bakanlık nerede?" tepkisini gösterdi.

NE OLMUŞTU?

BirGün yazarı Timur Soykan, 3 Aralık'taki "Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…" başlıklı yazısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını yazmıştı. Yaşananlar, H.K.G.’nin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

Soykan, bugün BirGün'de yayınlanan "Utancın fotoğrafları" başlıklı yazısında da H.K.G.’nin çocuk yaşta gelinlik giydirildiği ve ‘nişan’ına ait dehşet verici fotoğrafları yayımladı.

Sosyal medyada tepki yağan olaya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yapmış ve davaya müdahil olunduğunu bildirmişti.