TAYAD'lı aileler: AKP yönetemedikçe saldırıyor

ZEYNEP KURAY

TAYAD’lı Aileler, hapishanelerdeki tek tip elbise dayatmasını Galatasaray Meydanı’nda protesto etti. Burhaniye T Tipi Hapishanesi’nde tutuklu olan Grup Yorum üyesi Betül Varan ve Adana F Tipi Hapishanesi’nde tutuklu olan DEV-GENÇ üyesi Hakan İnci’ye işkence yapıldığını söyleyen Aileler, AKP karşısında ne tutsakların ne de ailelerin boyun eğmeyeceğini söyledi.

“Suçlu değiliz devrimciyiz, tek tip elbise giymeyeceğiz” yazılı pankartın açıldığı eylemde, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “ İşkence yapmak şerefsizliktir”, “ Tek tip giymedik, giymeyeceğiz” sloganları atıldı. TAYAD’lı Aileler adına bu hafta açıklamayı Naime Emlik okudu.

Emlik, Burhaniye T Tipi Hapishanesinde tutuklu Grup Yorum üyesi Betül Varan ve Adana F Tipi Hapishanesi’nde tutuklu olan DEV-GENÇ üyesi Hakan İnce’nin darp edildiğini söyledi. Varan’ın darptan kaynaklı 1 haftalık rapor aldığını belirten Emlik, Hakan İnci’nin ise mahkemesi için getirildiği İstanbul Metris Hapishane girişinde ayakkabı araması adı altınca işkenceye maruz kaldığını belirtti. AKP’nin yönetemedikçe saldırdığını, içerde tutsakların, dışarda TAYAD’lı ailelerin direnciyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Emlik “Haklı ve meşru olan bizleriz, ülkemizi emperyalizme peşkeş çektiren sizlersiniz. Kazanacak olan bizleriz, kaybedecek olan sizlersiniz” dedi. Tek tip elbise politikalarını tutsakların ve ailelerin mücadelesiyle parçalayacaklarını kaydeden Emlik, TAYAD’lı ailelerin zulmün önünde boyun eğmeyeceklerini söyledi.