TBB: İktidarın değil milletin avukatıyız!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBB’nin de içinde yer aldığı meslek kuruluşlarını hedef alan açıklamaları ve yapısında planlanan değişikliklere karşı “Söz Savunmanın” sloganıyla Ankara’da toplantı gerçekleştirdi. Avukatlar, “Türkiye Barolar Birliği ve barolar Türkiye’dir” dedi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen TBB delegeleri, baroların başkan ve yöneticileri, seçilmiş kurulları ile avukatlar Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda buluştu. Toplantıda konuşan TBB Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bugün tarihi bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Omuz omuza halkımızla birlikteyiz. Kazanacağız çünkü biz haklıyız” ifadelerini kullandı.


Baroların bölünmesini ‘avukatları hükümetin avukatı yapma projesi’ olarak yorumlayan Feyzioğlu, “İşte buna hayır diyoruz” dedi. Savunma hakkı için bir araya geldiklerini belirten Feyzioğlu, şöyle devam etti: “İnsan haklarını sadece yasalarda yazdığı için değil, hücrelerimizde yaşadığımız için yerine getiriyoruz. Adil yargılama hakkı için yaşıyoruz. Bizden kimse siyasi parti söylemi beklemesin. Bizler Türkiye Cumhuriyeti, Anayasa, laik, sosyal hukuk devletinin tarafıyız.”
Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüştüğünü ve kendilerini dinleyerek kendilerinin haklılık payı olduğuna ilişkin imalarda bulunduklarını belirten Feyzioğlu’nun Başbakan ve Gül’e teşekkür ettiği sırada avukatlar “Bizi kapatmaya çalışan AKP’ye övgüler dizmeyin” diyerek protesto etti.