Temel Haklar Federasyonu, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaparak, AKP Hükümeti'ni istifaya çağırdı. Yoğun kar altında yapılan basın açıklamasında, kuş gribi ve tecrit nedeniyl

BELGİN TORAMAN ANKARA/ Temel Haklar Federasyonu, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaparak, AKP Hükümeti'ni istifaya çağırdı. Yoğun kar altında yapılan basın açıklamasında, kuş gribi ve tecrit nedeniyle ölümlerin sorumlusu olarak AKP Hükümeti gösterildi. Açıklamada "Beklenen oldu. Kuş gribi tüm ülkeye yayıldı. Açıklanana göre 18 insanımıza bulaştığı tespit edildi. Ölen vatandaşlar bilim düşmanlığının kurbanı oldu. Aman duyulmasın iktidarımız yıpranır, tavuk sektörü zarar görür, turist gelmez, ekonomi etkilenir gibi çıkar hesapları 4 vatandaşın canına mal oldu" denildi.Tecrit nedeniyle ölen Serdar Demirel ve kuş gribi virüsü nedeniyle ölen 4 vatandaşın resimlerinin bulunduğu bir pankart açan Federasyon üyeleri, " Kuş gribi değil AKP öldürüyor", sloganlarıyla Hükümeti protesto etti.

'ÖNLEM ALINMADI'
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın 10 milyon köylünün topraktan koparılması için AB uyum programı yürüttüğü belirtildi. Hükümetin önlem almadığının kaydedildiği açıklamaya şöyle devam edildi " İlk virüs ihbarı 16 Aralık'ta İğdır'dan geldi, bölge halkı hiçbir şekilde uyarılmadı. Tam 10 gün sonra 26 Aralık'ta hayvan ölülerinde virüsün tespit edilmesinin ardından ertesi gün akşam geç saatlerde duyuruldu. Koçyiğit Ailesi çocuklarını 18 Aralık günü hastaneye getirdiğinde farklı bir teşhisle eve, bir başka deyişle ölüme gönderildiler. Hiçbir koordinasyon yapılmadı. Ağrı'da virüs yayılmaya başlayınca kentin valisi 1 Ocak'ta izne ayrıldı, itlaf çalışmalarına başlanamadı. Artık çocuklar ölmeye başlayınca yani 4 Ocak'ta ancak açıklama yapıldı. Bakan durumu kabul etti."