Tesadüfün böylesi: Öyküydü gerçek oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’de asansörde kalması ve sonrasında yaşananlar gündem olurken, yaşananların yazar Ercan Kesal’ın bir öyküsü ile hemen hemen aynı olduğu ortaya çıktı.

Ercan Kesal’ın bu ay Bavul Dergisi’ne yazdığı ve olaydan önce yayınlanan 'Kim Fazlalıksa İnsin' öyküsünde, Bir Numara diye bahsedilen kişinin yaşadıkları tesadüfün böylesi dedirtti. Sosyal medyada oldukça ilgi çeken bu tesadüfü Bavul dergisi sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Sokağın gerçek öykülerini anlattık demiştik ama öykülerimiz gerçek olur dememiştik. Bavul! Gelecekten de haber verir... " ifadeleriyle duyurdu.

tesadufun-boylesi-oykuydu-gercek-oldu-77686-1.tesadufun-boylesi-oykuydu-gercek-oldu-77687-1.

Ercan Kesal’ın Bavul Dergisi’ne yazdığı öyküde geçen kısım aynen şöyle:
Asansörün kapısı açıldı tekrar. Kimse yerinden kıpırdamadan beklemeye devam etti. Birkaç kişi duyulur duyulmaz mırıldandı:
“Birisi insin… Merdivenlerden yürüsün…”
“Yok ya, kalkar aslında biz geçen gün yirmi kişi bindik, hiçbir şey olmadı,” dedi iyi kalpli bir insan evladı.
Bir Numara, gövdesini tuhaf bir şekilde kıpırdatarak bu durumdan rahatsız ve mutsuz olduğunu belli etti.
“Arkadaşlar, kim fazlalıksa insin,” diye bir cümle sarf etti….

***

Yayın hayatına Ekim ayında başlayan sokak &edebiyat dergisi Bavul @bavuldergi , Ercan Kesal, Uğur Yücel, Nejat İşler, Barış İnce, Meltem Yılmaz, küçük İskender’li kadrosu ve sokak söyleşileri ile ses getirmişti. Dergi’nin yayın yönetmenliğini Önder Abay yapıyor, içinde Emrah Serbes’in de bulunduğu geniş bir mutfak ekibi sokaktan hikayeler getiriyor.