TEM İstanbul FSM gişelerde akşam saat 20.30 sıralarında zincirleme trafik kazası meydana geldi. Özel bir firmaya ait Kadir Gümüş’ün kullandığı 34 ZD 1345 plakalı TIR, iddiaya göre şoförün uyuması nedeniyle kontrolden çıktı. Kontrolden çıkan TIR altına aldığı çok sayıda aracı metrelerce sürükledikten sonra durabildi. Kaza sonrası tam bir can pazarı yaşandı. TIR’ın çarptığı araçlar içinde sıkışan sürücüler olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralıların çok olması nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi.
Kazada küçük yaşta çocuklarda çeşitli yerlerinden yaralandı. Yola fırlayan yaralılar sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Kaza sonrası TIR şoförü polis tarından gözaltına alındı. Kazada tamamen kullanılamaz hale gelen bir kamyonet, çekiciler yardımıyla TIR’ın altından zorlukla çıkarıldı. Kaza nedeniyle TEM otoyolu Ankara istikametine uzun araç kuyrukları oluştu. Maddi hasar meydana gelen 20’nin üzerinde araç çekici vasıtasıyla olay yerinden kaldırıldıktan sonra trafik normal seyrine döndü. Görgü tanıkları, TIR şoförü Gümüş’un uyuduğu için kazanın meydana geldiğini ileri sürdü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.