TRT Hepimizin Platformu, tarihi İstanbul Radyosu binası ile Ulus yerleşkesinin deprem güçlendirmesi gerekçesiyle boşaltılmasına tepki göstererek sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

TRT Hepimizin Platformu: Sürecin takipçisiyiz

Yaren ÇOLAK

TRT İstanbul Radyosu ve Ulus Yerleşkesi’nin “deprem güçlendirmesi” gerekçesiyle boşaltılmasına yönelik tepkiler sürüyor. Tarihi İstanbul Radyosu binası ile Ulus yerleşkesinin aslına uygun restore edilmesi talebiyle TRT Hepimizin Platformu kuruldu.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Beşiktaş Kent Konseyi, Şişli Kent Konseyi, Şişli Demokrasi Meclisi, KESK Haber-Sen, DİSK Basın İş, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Doğa İçin Sanat İnisiyatifi, Demokrasi İçin Birlik sendikaları bir araya gelerek “TRT Hepimizin” adı altında bir platform kurdu. Platform, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde yapılan basın açıklamasıyla, TRT’nin kamu hizmeti yayıncılığı misyonunu yerine getirmesi için mücadele edeceğini duyurdu.


Açıklamada ilk sözü alan KESK Haber-Sen 5 No’lu Şube Başkanı Özlem Belkit, boşaltılan binalara geri dönüleceği ve binaların asıl işlevine uygun restore edileceği konusunda güvence aldıklarını belirtti. Belkit, “Bu açıklamaları ne kadar sevindirici bulsak da bu sözlerin takipçisi olma kararı aldık ve TRT hepimizin adıyla bu platformu kurduk” diye konuştu.

KEYFİLİĞİN HESABINI SORMAMIZ GEREK

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “TRT bir kamu yayını ve kamun yayını yapmak amacıyla kurulan bir kuruluş. Bizim vergilerimizle finanse edilen bir kamu kurumu iktidarın yayın organı haline dönüştü. Basın özgürlüğü yok edilirken kamu yayıncılığı da yok edildi. Bizler de buna karşı çıkıyoruz ve TRT’nin yeniden özüne dönmesini istiyoruz. Buradaki keyfiliğin hesabını sormamız gerekiyor” dedi.