Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye hakkında ‘Kürtler’e saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz’ şeklinde tweet atan ABD Başkanı Donald Trump’a yanıt verdi. Twitter hesabı üzerinden ABD Başkanı Trump’a yanıt veren Kalın, “Suriyeli Kürtleri PKK ile bir tutmak ölümcül bir hatadır. Türkiye Kürtlerle değil, teröristlerle savaşıyor. Kürtleri ve Suriyelileri tüm terör tehditlerine karşı koruyacağız. Teröristler sizin müttefikiniz […]

Trump: Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye hakkında ‘Kürtler’e saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz’ şeklinde tweet atan ABD Başkanı Donald Trump’a yanıt verdi.

Twitter hesabı üzerinden ABD Başkanı Trump’a yanıt veren Kalın, “Suriyeli Kürtleri PKK ile bir tutmak ölümcül bir hatadır. Türkiye Kürtlerle değil, teröristlerle savaşıyor. Kürtleri ve Suriyelileri tüm terör tehditlerine karşı koruyacağız.

Teröristler sizin müttefikiniz olamaz. Türkiye, ABD’den iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı onurlandırmasını ve bu durumun teröristlerin propagandasıyla gölgelenmesini istememektedir. DAEŞ, PKK, PYD ve YPG arasında hiçbir fark yoktur. Onlara karşı savaşmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Trump, Suriye sınırına 20 millik (yaklaşık 32 kilometrelik) bir ‘güvenli bölge’ kurulmasını önerdi. Türkiye’ye yönelik açıklama da yapan Trump “Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye’yi ekonomik yönden mahvederiz. 20 millik (32 km) güvenli bölge kuracağız. Aynı zamanda Kürtlerin Türkiye’yi provoke etmesini istemiyorum” dedi.

***

Fahrettin Altun: Türkiye Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Donald Trump’un, “Kürtler’e saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz” açıklamasına cevap verdi. Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kürtlerin düşmanı değil, hamisi olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

“Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur. Bizim meselemiz PKK terör örgütüyle ve onun Suriye’deki uzantılarıyladır. PYD ve YPG bir terör örgütüdür. Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Bizim için esas olan ulusal güvenliğimizdir. Terörle mücadelemizi belirleyen esas unsur da budur. Terörizmin kaynağı ister ideolojik, ister dini isterse etnik olsun bizim için farketmez. Terör terördür ve kaynağında kurutulmalıdır. Türkiye Suriye’de tam da bunu yapmaktadır.”