Türk Tabipleri Birliği (TTB) 57. Büyük Kongresi, çok sayıda sendika, demokratik kitle örgütü, meslek odası ve siyasi parti temsilcileri ve milletvekillerinin katılımıyla başladı....

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 57. Büyük Kongresi, çok sayıda sendika, demokratik kitle örgütü, meslek odası ve siyasi parti temsilcileri ve milletvekillerinin katılımıyla başladı.

Kongrenin açılışında konuşan İstanbul Milletvekili ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, "AKP"nin sağlıktaki tahribat politikalarına karşı mücadeleniz için TTB"ye minnettarız" dedi. Uras, siyasetin de bir "Hipokrat yemini"ne ihtiyaç duyduğunu söyledi. Neoliberallerden sorunlara çözüm beklemenin anlamsız olduğunu vurgulayan Uras, "Kart maymunlara yeni numara öğretilmez. Emeğiyle geçinenlerin karar alma mekanizmalarında yer alması gerekir. Toplumdaki muhalefet potansiyeli geniş birlikteliğe ihtiyaç duyuyor” dedi. 

TTB Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy  da, “Biz hekimler, AKP"nin başta Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası (SSGSS) olmak üzere, sağlık alanında uyguladığı politikaların önümüzdeki birkaç yıl içinde, içinden çıkılmaz sorunlar yumağı olarak karşımıza çıkacağını görüyoruz. Sağlık harcamaları GSMH"nin yüzde 6"sına ulaştı. Ancak yine adaletsizlik sürüyor. Yoksul sağlığa erişemiyor" dedi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise, AKP"nin yapay gündemlerle gerçekleri örtmeye çalıştığını belirterek, “Gündem işsizlik, yoksulluk, insanca yaşamak, demokrasi ve barıştır" dedi.

SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun da, “SSGSS"yi, 70 milyonu etkilemeye başlayınca başlayacak mücadeleyle püskürteceğiz” dedi. Yorgun, TTB üyesi hekimlerin SES"in sadece eylemlerinde değil, üyelik anlamında da yanında olması gerektiğini ifade etti.

Çok sayıda sendika, demokratik kitle örgütü, siyasi parti temsilcileri ve milletvekilinin katıldığı açılışta, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, ASMMMO Başkanı Ali Metin Polat, Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da birer konuşma yaptı.

ZEHRA ŞAHİNDOKUYUCU ANKARA