SHP Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Cilasun, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun "Sünni Kürtlerin Türkmen....

SHP Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Cilasun, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun "Sünni Kürtlerin Türkmen, Alevi Kürtlerin de Ermeni" olduğu yönündeki açıklamalarına tepki göstererek, "Halaçoğlu derhal görevden alınmalıdır" dedi. Uğur Cilasun, Halaçoğlu'nun, açıklamalarının bilimsel bulgulara dayandığını savunduğunu hatırlatarak, "TTK Başkanı'nın hangi bilimi kastettiğini bilmiyoruz ama 'bilim' olsa olsa ellerinde pergeller, ölçecek kafatası arayan Nazi antropologların bilimi olabilir" görüşünü savundu.

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun biliminin günümüzün tarih, antropoloji, sosyoloji bilimleri ile çeliştiğini, temel insani değerlere de saldırı anlamına geldiğini ifade eden Cilasun, Anadolu'da binlerce yıldır halkların iç içe geçtiğini kaydetti ve "Kurdeşen Türkmenler, Alevileşen Ermeniler olabildiği gibi Türkle-şen Kürtler, Sünnileşen Aleviler de söz konusudur" dedi. DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk de dünkü grup toplantısından sonra yaptığı açıklamada, "Kürtlerin varlığını inkar eden Halaçoğlu derhal görevden alınmalıdır" çağrısı yaptı.