Silivri ve Bakırköy Cezaevlerinde tutuklu gazetecileri ziyaret eden CHP’li Çakırözer, “AİHM karar vermeden, tutuklu gazeteci ayıbı artık sona ermeli” diye konuştu

Tutuklu gazeteci ayıbı bir an önce sona ermeli

CHP’nin gazeteci kökenli milletvekili Çakırözer, Silivri Cezaevi’nde Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, muhabir Ahmet Şık ile çalışanlardan Emre İper’i, tutuklu yazarlardan Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan ve Ali Bulaç’ı ziyaret etti. Çakırözer, Bakırköy Cezaevi’nde tutuklu Nazlı Ilıcak’ı da ziyaret etti. Ziyaret ettiği gazetecilerin bir yılı aşan tutukluluk hallerinin bir an önce sona ermesi gerektiğini belirten Çakırözer, “Dünyada cezaevinde en fazla gazeteci bulunduran ülke olma ayıbımız maalesef devam ediyor.

Silivri ve Bakırköy de görüştüğüm gazetecilerin tümü görüşleri, yazıları ve yorumları nedeniyle özgürlüklerinden, ailelerinden ve sevdikleri işlerinden aylardır koparılmış durumdalar. Bu durum böyle devam etmemeli” dedi. Görüştüğü gazetecilerin yargılandıkları iddianamelerin hukuki dayanaktan yoksun olduğunu belirten Çakırözer, “Bu gidişle çok kısa bir süre içinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gazeteci tutuklamaları nedeniyle ülkemizi mahkûm edecek! Demokrasi ayıbımız AİHM tarafından da tescil edilmiş olacak. Umarım AİHM Türkiye aleyhinde kararlar almadan, kendi mahkemelerimiz ya da en yüksek yargı organımız olan Anayasa Mahkemesi bir an önce bu ayıba son verir” ifadelerini kullandı.

***

Çekin elinizi Sözcü’den!
Sözcü gazetesi hakkında devam eden davaya, gazetenin yazarları Uğur Dündar, Necati Doğru ve Emin Çölaşan’ın yazılarının da ‘ek delil’ olarak konulduğu öğrenildi. Tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etmesinin ardından açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sözcü davasına köşe yazılarının ‘ek delil’’ olarak konulmasını ‘kötü niyetin göstergesi’ olarak değerlendirdi.

Dava dosyasına yeni konulan köşe yazılarının hiç birinin daha önce herhangi bir soruşturmaya uğramadığını belirten Yarkadaş, “Sözcü’nün avukatları da bu gelişmeyi havuz medyasından öğreniyor, sanıklar da... Kovuşturmayı sanki havuz medyası yürütüyor. Her birini en az bir milyon kişinin okuduğu eski tarihli yazıları savcı şimdi mi görmüş? Bu bile, kovuşturmanın artık zorlama bir hale dönüştüğünün ve ciddiyetsizliğinin en açık kanıtıdır. Sözcü üzerinden tüm medyaya gözdağı verilmek isteniyor” dedi.