Ankara’da bisikletçi Umut Gündüz’e aracıyla çarparak ölümüne neden olan alkollü sürücü Şenyüz hakkında bugün karar verilmesi bekleniyor. Baba Menderes Gündüz, “Hâkim dosyadan kurtulmak istiyor” dedi.

Umut Gündüz için adalet istiyoruz

Dilan Esen

Ankara’da geçen yıl 19 yaşındaki bisikletçi Umut Gündüz’e aracıyla çarparak ölümüne yol açan alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz hakkında bugün karar verilmesi bekleniyor. Hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık Şenyüz, Ankara 57’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde üçüncü kez hâkim karşısına çıkacak.

Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz, “Yaya, bisiklet ya da motosikletlilerin; uyuşturucu ve alkol kullanmış insanlar tarafından öldürülmesi kaza olarak değerlendirilemez” dedi.


SAVCININ NİYETİ ORTADA

Oğlunun öldürülüşünün 527 gün geçtiğini hatırlatan Gündüz, “Hâkim bir an önce karar verip dosyadan kurtulmak istiyor. Aslında savcı niyetini belli etti. 2 yılla 6 yıl arası diye bir cümle geçti” diye konuştu.

Sanığa 6 yıl ceza verseler bile ‘iyi hal indirimi’ uygulanarak cezasının 5 yılın altına düşebileceğini ve hiç tutuklanmayabileceğini ifade eden Gündüz, şunları söyledi: “Bu karar bizi bağlayan ve taleplerimizi yerine getiren değil, suçu ve suçluyu koruyan bir karar olacaktır. Biz taleplerimizi sürdüreceğiz. Bu tür cinayetlerin trafik kazası olarak değerlendirilmemesi konusunda ısrarcı olacağız. Çıkacak karar, bizim ve kamuoyunun vicdanını rahatlatacak bir karar olmayacak, hâkim de bunu gösterdi.”

CEZA ÖNCEDEN BELLİ!

Dosyanın asliye ceza mahkemesinde görülmesini değil, ağır ceza mahkemesine gönderilmesini istediklerini dile getiren Gündüz, şöyle konuştu: “Ağır ceza mahkemesinin vereceğinin dışındaki cezalar bu cinayeti önlemeyecek. Ne olursa olsun bu mahkemede 9 yılın üzerinde ceza çıkmayacak. Cezanın ne olacağı önceden belli. İyi hal indirimiyle katilleri yargı eliyle aramıza gönderiyorlar. Kaybımız üzerinden bir netice beklemiyoruz. Özellikle yaya, bisiklet ya da motosikletlilerin; uyuşturucu ve alkol kullanmış insanlar tarafından öldürülmesi kaza olarak değerlendirilemez. Bunun yasalaşmasını istiyoruz. Buna ceza değil ödüllendirme diyoruz. Saat 09.00’da yaşanabilir bir ülke için herkesi davaya bekliyoruz.”