ÖSYM, üniversite adaylarının merakla beklediği ‘2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu yayımladı

Üniversite kontenjanları açıklandı

Son yapılan Edebiyat-Coğrafya LYS oturumunun ardından kontenjanlar açıklandı. Adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanan kılavuzda,hukuk fakültelerinin bu yıldan itibaren farklı puan türü ile (TM-2 yerine TM-3) öğrenci alacak olması nedeniyle bu hukuk fakültelerinin puan türü ve başarı sıralarına yer verilmedi.

İstanbul, Ankara, Marmara ve Selçuk gibi üniversitelerin hukuk ve tıp fakültelerinin kontenjanlarında düşüş olması dikkat çekti. Tıp fakültelerinde ise hukuk fakültelerine göre daha az kontenjan düşüşü yaşandı.

Kılavuza 25 Haziran’a kadar ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşılabilecek. Tercih süresi içinde kılavuzun son hali yayımlanacağı için adayların tercih döneminde yeni kılavuzu incelemesi gerekecek. Üniversite tercihleri 6-14 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Tercihler T.C numarası ve şifre ile ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecek. Başvuru merkezlerinden tercih alınmayacak. Posta yoluyla gönderilen tercih listeleri işleme konulmayacak.