BOED-DER üyeleri, Belediye Başkanı Fırıncıoğlu’nun kendilerini tehdit ettiğini, kullanım izni verilen Engelsiz Sanat Evi’nden de usulsüzce çıkartılmak istendiklerini söyledi.

Usulsüz yaptırıma tepki yağıyor
Dernek üyeleri, Engelsiz Sanat Evi önünde bir araya geldi. (Fotoğraf: BirGün)

Haber Merkezi

Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği (BOED-DER) üyeleri, belediyeye ait olan ve kullanım izni verilen Engelsiz Sanat Evi’nden hukuksuz şekilde çıkartılmak istendiklerini söyleyerek eylem yaptı. Bartın Belediyesi Engelsiz Sanat Evi binası önünde bir araya gelen dernek üyeleri, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun kendilerini tehdit ettiğini söyledi. Burada konuşan Dernek Başkanı Berna Şengün, şu ifadeleri kullandı: “Fırıncıoğlu, perşembe günü buraya gelerek, bugüne kadar verdiğimiz emekleri hiçe saymıştır. Onlarca belediye personeli ve zabıta ekipleri eşliğinde, Sanat Evi’ndeki dernek büromuza gelen Fırıncıoğlu, yönetim odasına girerek, makam masasındaki isim yazılı çerçeveyi yerinden sökmüştür. ‘Ya sen başkanlığı bırakacaksın ya ben bırakacağım’ söylemiyle başlayan ve yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu beyan eden söylemleriyle devam eden konuşmasını velileri rencide edecek söylemler ve tehditkâr ifadelerle sürdürmüştür. Bir belediye başkanına yakışmayacak üslup ile yüksek sesle ‘Engelli çocuklarınızın arkasına saklanıyorsunuz’, ‘Getirmeyin çocuğunuzu başka yere gidin’ gibi cümlelerle aileleri ve eğitimcileri rencide etmiştir. İki gönüllü eğitimcimiz engelli çocuklarımızın gözünün önünde darbedilmiştir.”

VERİLERİ AÇIKLAYIN

Fırıncıoğlu’na seslenen Şengün, şöyle devam etti: “İki kez davet edilmesine rağmen gelmediği bir kurumun iş ve işleyişi hakkında kim veya kimlerden bilgi almıştır? Her ay 250 bin TL masrafı Sanat Evi’nde nereye yaptıklarını ayrıca soruyoruz. Derneğimize aile şirketi yakıştırması yaparak itibarsızlaştırmaya çalışan Fincancıoğlu’na cevabımızı hukuki yollarla ileteceğiz.”