Karantina koşullarına uymayan kişilerin zorunlu izolasyonu için kullanılan öğrenci yurtlarının 31 Temmuz’a kadar tahliye edileceği öğrenildi. Tahliye gerekçesi, “Yurtların öğrencilere hazır hale getirilmesi” olarak açıklanırken CHP’li Murat Emir, zorunlu izolasyon uygulamasının 31 Temmuz’dan sonra nasıl yürütüleceğinin belirsiz olduğuna dikkati çekti.

Vakalar artıyor, zorunlu karantina yurtları boşaltılıyor

Mustafa BİLDİRCİN

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, karantina koşullarına uymayan kişilerin zorunlu izolasyona alındığı öğrenci yurtlarının 31 Temmuz'a kadar tahliye edilmesini istedi.

KYK Genel Müdürü Recep Ali Er imzasıyla valiliklere gönderilen genelgede, “3 Eylül 2021 tarihinden itibaren Bakanlık yurtlarımızın yükseköğrenim öğrencilerimizin hizmetine açılacak olması sebebiyle izolasyon amacıyla kullanılan yurtlarımızın öğrenci hizmetine hazır hale getirilebilmesi için 31 Temmuz 2021 tarihine kadar tahliye edilmesi gerekmektedir" denildi. CHP Milletvekili Murat Emir, 31 Temmuz’dan sonra zorunlu izolasyon uygulamasının nasıl yürütüleceğinin belirsiz olduğunun altını çizdi.

YURTLARDA BİN 92 KİŞİ KALIYOR

Karantinaya girmesi gerektiği halde karantina kurallarına uymayan kişilerin bir yıla yakın bir süredir yurtlarda zorunlu izolasyona alındığını hatırlatan CHP’li Emir, şunları söyledi:

"Kolluk kuvvetlerince denetimi sağlanan zorunlu izolasyon, aynı zamanda yurt dışından gelen ve karantinaya girmesi gereken kişiler için de uygulanıyordu. Halen Türkiye genelinde 58 ilde 64 yurtta bin 92 üzerinde kişi zorunlu izolasyon kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ise Eylül ayında üniversitelerin açılacak olması nedeniyle yurtları tahliye ederek, öğrencilerin kullanımına hazır hale getirmek istiyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu ile üniversite öğrencileri açısından anlaşılabilir bir durum ve yapılması gereken bir hazırlık. Buna itirazımız yok ancak karantina kurallarını ihlal eden kişilere karşı caydırıcı önlemlerin alınması ve bu kişilerin toplumun arasına karışmasının engellenmesi gerekiyor.”

ZORUNLU KARANTİNA NASIL UYGULANACAK?

Emir, Delta varyantının hızla yayılmaya devam ettiğine ve toplumsal bağışıklığın önünde ciddi bir engel oluşturduğuna vurgu yaparak, “Sağlık Bakanlığı’nın, yurtların tahliye edilecek olmasından haberi var mı? Sağlık ve İçişleri bakanlıkları bu konuda bir önlem aldı mı? Zorunlu karantina uygulamasına nasıl devam edilecek?” sorularının yanıtlanmasını istedi.