Validebağ'da darp edilenler şikayetçi oldu

HABER MERKEZİ

İstanbul Üsküdar’da bulunan ve 1’inci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı statüsünde yer alan Validebağ Korusu’na 21 Eylül'de Üsküdar Belediyesi iş makineleri ile girdi. Belediyenin ekipleri Koru’ya polislerle birlikte hafriyat döktü.
Korunun talan edilmemesi için 98 gündür nöbet tutan Validebağ Gönüllüleri Belediye görevlilerine karşı direnmeye çalıştı. Koruya giren belediye ekipleri hafriyat araçları ile moloz dökerken; duruma izin vermeyen gönüllüler ile belediye çalışanları arasında tartışma çıktı.

Müdahaleyi duyuran Validebağ Gönüllüleri, sosyal medya hesaplarından herkesi koruyu korumak için bölgeye çağırdı. Belediye ekiplerine engel olmak isteyen yurttaşlar, polisler tarafından darbedildi.

Darp raporu alan Şengül Kılıç, Ayla Esmer, Ali Rıdvan Doğan, Hikmet Durukanoğlu, Nihal Uslu ifadelerinde kendilerini görevli memur olarak tanıtan herhangi bir tanıtım kartı ibraz etmeyen sivil giyimli şahısların kendilerini ite kaka uzaklaştırmak istediklerini ifade ettiler.

Genel adli müdahale raporuna göre darp edilen kişilerin vücutlarının çeşitli yerlerinde şişlikler, morartı, vurmaya bağlı ödem ve çatlaklar olduğu tespit edildi.

Darp raporu alan Şengül Kılıç şunları söyledi: “Biz kendileri ile konuşup bu hukuksuz eylemlerini durdurmak istedik. Birden kamyonlar moloz dökünce bu duruma itiraz ettik. Ancak işleme devam ettiler. Biz de bu durumun hukuksuz olduğunu belediye çalışanlarına anlattık. Ancak kendilerini görevli memur olarak tanıtan herhangi bir tanıtım kartı ibraz etmeyen sivil giyimli şahıslar bizi oradan ite kaka uzaklaştırmak istediler. Bir erkek şahıs benim sol göğsüme ve sol omzuma dirsek attı. Ancak kim vurdu bilmiyorum. Yüzünü net görmedim. Ben şahsıma dirsek atan şahıstan davacı ve şikayetçi oldum.”