Valencia deplasmanında uğradığı ırkçı saldırılarla gündeme gelen Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Vinicius, uğradığı ırkçı hareketlerin cezalandırılmasını istedi.

Kaynak: AA
Vinicius, İspanya'da uğradığı ırkçı saldırıların cezalandırılmasını istedi

Vinicius, sosyal medyadan yayınladığı bir videoda, İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) bu sezon bazı deplasman maçlarında uğradığı ırkçı hakaret görüntülerini paylaştı.

Son olarak ligin 35. haftasında oynadıkları Valencia maçında yaşananların yanı sıra Atletico Madrid, Barcelona, Valladolid, Mallorca deplasmanlarında rakip takımın taraftarlarınca kendisine söylenen ırkçı söylemleri yayımlayan Vinicius, "Deplasmanda oynanan her maç tatsız bir sürpriz. Bu sezon pek çok şey yaşandı. Ölüm dilekleri, asılı oyuncak bebek, birçok suç duyurusu. Hepsi kayıtlı. Her zaman cevap aynı. Münferit olaylar, bir taraftar. Ama hayır münferit değil. İspanya'nın farklı şehirlerinde tekrarlanan olaylar" ifadelerini kullandı.

"Futbol değil, insanlık dışı" değerlendirmesinde bulunan Vinicius, "Bu insanları cezalandırmak için, kulüpleri sportif olarak cezalandırmak için eksik olan ne?" diye sorarak, La Liga'ya sponsor olan şirketleri ve "rezalet" olarak tanımladığı maçlardaki ırkçı olayları yayımlayan televizyonları da eleştirdi.

Diğer yandan Real Madrid Kulübünden gelen tepkiler sonrasında İspanya Futbol Federasyonu ve Hakem Teknik Komitesi, Valencia-Real Madrid maçının VAR hakemi Ignacio Iglesias Villanueva'nın açığa alınması kararını aldı.

Real Madrid'in başvurusu üzerine de savcılık, olayla ilgili nefret suçu kapsamında soruşturma başlattı.