Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkma şansı bulunmayan Galatasaray, Club Brugge maçını kazanarak UEFA Avrupa Ligi iddiasını sürdürmeye çalışacak

Ya tamam ya devam

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında Türk Telekom Stadı'nda bugün saat 20.55'te Belçika'nın Club Brugge ekibini konuk edecek. Müsabakayı Slovak hakem Ivan Kruzliak yönetecek.

Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 4 maçta bir beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Grupta bir puanla son sırada yer alan Galatasaray'ın üst tura çıkma şansı bulunmuyor. Club Brugge ise 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucunda topladığı iki puanla grupta üçüncü sırada yer alıyor.

Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Galatasaray, Club Brugge mücadelesinden galip ayrılarak UEFA Avrupa Ligi şansını devam ettirebilecek. Cimbom bu maçtan mağlup ayrılması durumunda bu sezonki Avrupa kupaları defterini kapatacak. Grubun diğer maçında Real Madrid, gruptan çıkmayı garantileyen PSG'yi ağırlayacak.

DÖRT SAKAT BİR CEZALI

Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Radamel Falcao, Florin Andone, Christian Luyindama ve Şener Özbayraklı ile sarı kart cezalısı Steven Nzonzi maçın kadrosunda yer alamayacak. Uruguay Milli Takımı'ndan sakat dönen ve Süper Lig'de Medipol Başakşehir ile oynanan müsabakada görev yapamayan kaleci Fernando Muslera'nın ise sahada yerini alması bekleniyor.

GOL ATAMAYAN TEK TAKIM

Galatasaray, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda bu sezon gol sevinci yaşayamayan tek takım konumunda bulunuyor. Toplam 8 grupta 32 ekibin mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta maçlarının ardından Galatasaray hariç tüm takımlar en az 1 kez gol buldu.

DIAGNE KADRODA YOK

Club Brugge'ün sezon başında Galatasaray'dan kiraladığı Senegalli futbolcu Mbaye Diagne, müsabakada forma giymeyecek. Belçika ekibinin teknik heyeti, Senegalli futbolcuyu karşılaşmanın kamp kadrosuna almadı. Club Brugge'de ayrıca kırmızı kart cezalısı olan Ruud Vormer de maçta görev yapmayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bugün;

>>20.55 Galatasaray-C. Brugge
>>20.55 L.Moskova-B.Leverkusen
>>23.00 R.Madrid-PSG
>>23.00 Kızılyıldız-Bayern Münih
>>23.00 Tottenham-Olympiakos
>>23.00 Atalanta-Dinamo Zagreb
>>23.00 M.City-Shakhtar Donetsk
>>23.00 Juventus-Atletico Madrid