Üzerİne sıcak su dökülmesi sonucu yanan 8 aylık bebek, 6 saat boyunca hastane hastane dolaştırıldı. 4 hastaneye de kabul edilmeyen bebek...

Üzerİne sıcak su dökülmesi sonucu yanan 8 aylık bebek, 6 saat boyunca hastane hastane dolaştırıldı. 4 hastaneye de kabul edilmeyen bebek, sonunda özel bir hastanenin yoğun bakım servisine alındı. 8 aylık Rabia Karagöz’ün vücudu sıcak su ısıtıcısının devrilmesi sonucu yandı. Ailenin anlattığına göre, anne Sevil Karagöz, 8 aylık bebeğini önce Darıca Devlet Hastanesi’ne götürdü.

 

Burada ilk müdahale yapıldıktan sonra, bebek Gebze-Fatih Devlet Hastanesi, Derince Devlet Hastanesi ve son olarak Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Ancak Kartal’daki ön müdahale sonrası aileye “yoğun bakımda yer olmadığı” yanıtı verildi. Yanmasının üzerinden saatler geçen ve 6 saat sedye üzerinde dolaştırılan bebek, en sonunda özel bir hastanede tedavi altına alındı. Geçtiğimiz ay da Adana’da, tüpgaz patlamasında yaralanan 1’i çocuk 2 kişi 230 YTL tedavi masraflarını ödemedikleri gerekçesiyle özel tıp merkezinden hastaneye sevkedilmemiş, bu tıp merkezine 5 gün kapatma cezası verilmişti.