Yandaş yazardan 'emniyet sübabına': Hüda-Par'a teşekkür borcumuz var

AKP’den destek alarak bölgede giderek etkinliğini artıran ve Kobane eylemleri başta olmak üzere protestolara saldırarak çatışmaları tırmandıran Hüda-Par’a bir destek de hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’dan geldi. Kaplan, “HÜDAPAR’a, gösterdiği basiret ve feraset için teşekkür borcumuz var” diye yazdı.

‘Bölge’nin ‘emniyet sübabı’, PKK’yı bitirecek yegâne aktör: HÜDAPAR’ başlıklı yazısında Kaplan’ın, Hüda-Par mensuplarını ‘yüreği yangın yerine dönen insanlar’ olarak tanımlaması da dikkat çekti.

Yusuf Kaplan

'HÜDA-PAR'A YAPILAN ZULÜM PKK VE HDP'YE YAPILSAYDI...'
Kaplan, şu ifadeleri kullandı; “HÜDAPAR’lılara yapılan zulümler, PKK/HDP’lilere yapılsaydı, dünyayı ayağa kaldırır, kıyameti koparırlardı! Ülkeyi ateşe verir, cehenneme çevirirlerdi! HÜDAPAR’a, gösterdiği basiret ve feraset için teşekkür borcumuz var. Yasin Börü’ye yapılan vahşet, gözümün önüne gelince, çıldırasım geliyor! O ne hunharca şeydi! Kimse görmedi: Ne BBC, ne de NYT!”

Kaplan, “Siyasî taraftarlığı bırakarak, şu hayatî gerçeği bir yere kazıyalım kalın harflerle: HÜDAPAR, bölgenin ve ülkenin ‘emniyet sübabı’dır (…)Unutmayalım: HÜDAPAR mensuplarının sabırlarını taşırmak, çıldırtmak istediler. Ama onlar oyuna gelmediler. Özelde HÜDAPAR, genelde bölgenin duyarlı Müslüman halkı, ümmet bilinciyle hareket ederek, oynanan oyunu püskürtecekler! Teşekkür ve dua edelim” dedi.

Yusuf Kaplan, ellerinde satırlar ve silahlarla sokağa çıkarak onlarca insanın yaralanmasına ve ölmesine neden olan Hüda-Par’lıların sağduyu gösterdiklerini de savundu. Kaplan, ‘PKK’nin sonunu’ da Hüda-Par’ın bu tavrının getireceğini öne sürdü.

‘AKP’den güç alıyorlar’