Güngören’deki birinci patlamada yaralananlara yardım etmeye giderken ikinci patmada yaşamını yitiren öğretmen Halit Öge için cenaze töreni yapıldı. Törene katılan KESK, TTB ve...

Güngören’deki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Eğitim-Sen İstanbul 1 no’lu Şube üyesi olan Öğretmen Halit Öge için patlamaların gerçekleştiği Menderes Caddesi’nde cenaze töreni yapıldı. Törene KESK başkanı Sami Evren, ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ve Türk Tabipler Birliği Başkanı Gençay Gürsoy katıldı. KESK Başkanı Sami Evren, patlamaların karanlık güçlerce gerçekleştirildiğine inandığını belirterek bu ülkedeki insanların birgün darbecilerle Ergenekon çetecileriyle hesaplaşacağını söyledi. Evren “Bizim toplumumuzun hafızası kısa süreli olduğu için yaşananları çok çabuk unutma refleksi geliştirmiştir. Bu konuda medyaya düşen görev bu olayları gündemin çabuk değiştiği gerekçesiyle unutturmamak sık sık insanlarımıza anımsatmaktır” dedi.

“Bu ülkedeki kardeş kavgasını körüklemeye çalışıyorlar, karanlık güçlerin bu oyununu bozalım” ifadelerine kullanan ve sorumluların demokrasiden, barışdan ve kardeşlikten korkan insanlar olduğuna işaret eden Ufuk Uras “Karanlık güçlerin provakasyonuyla karşı karşıyayız. Gördük ki terörün ne vicdanı ne de aklı var. Kardeş kavgası yaratmaya çalışanlara karşı dayanışma zamanıdır. Halkımızı bombalayanlar bizim üstümüze gelmeyin mesajı vermek istiyorlar. Bizler kararlı ve iradeli bir siyaset sergileyerek ve birlikte yaşamı örgütleyerek onlara en güzel cevabı vereceğiz” diye konuştu.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Başkanı Gençay Gürsoy “Ölüm tacirlerine dur demeye geldik. Teröre karşı çekingen tavırlara yer yok. Kararlı bir siyaset izleyerek ortak tavır sergilemeliyiz. Biz ancak bu şekilde davranırsak toplumda kardeş kavgası yaratmaya çalışan karanlık güçler bu emellerine ulaşamaz” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİ ONU ÖRNEK ALIYORDU

Eşref Bitlis İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmen Halit Öge’nin onun arkadaşları yardımsever bir insan olduğunu belirterek ilk patlamada yaralananlara yardım etmeye çalışırken patlayan ikinci bombanın etkisiyle yaşamını yitirdiğini söylediler.

Öğrencileri ise öğretmenleri Halit Öge’nin örnek bir öğretmen olduğunu ve yaşama sıkı sıkıya bağlı sorumluluk sahibi, esprili ve yaratıcı bir insan olduğunu söylediler. Öğrencileri Öge’nin başaylarına hen fırsatta ödülendirdiğini ve moral verdiğin ibelirterek “en çok onun bize aferin demesini özlüyoruz o bizim hayatta olmak istediğimiz bir kişilk bir modeldi” diye konuştular.

 

MİNİK ALEYNA TOPRAĞA VERİLDİ

Patlamada hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aleyna Çelik de, Amasya’nın Göynücek ilçesinde toprağa verildi. Aleyna Çelik’in cenazesi, dün sabah erken saatlerde Ilısu köyündeki akrabalarının evine getirildi. Buradan köy camisine götürülen cenaze, kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi. İstanbul’a 10 yıl önce taşınan anne Melike ve baba Günsal Çelik, cenaze töreninde yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Anne Melike Çelik, “Benim canımı aldılar, Allah da onların canını alsın. Kızımın bugün doğum günüydü. Doğum gününde giymek için gelinlik istemişti. Dolabında asılı kaldı. Doğum günü hediyelerini veremeden kızım öldü. Ağlamıyorum, sevinmesinler. Onların gücü ancak benim kızıma yeter, Türk milletine yetmez” dedi. Annesi ile birlikte anneannesi Perihan Özkul’u ziyarete giden Aleyna, akşam gezmek için annesi, anneannesi ve kuzeni Taha Yıldızlı ile dışarı çıktıklarında patlama meydana gelmişti. Patlamada Taha Yıldız da hayatını kaybetmişti. Evrim Kepenek - Özgür Gürleyen