DiyarbakIr Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz adına heykel yaptığı için özel yetkili ağır ceza mahkemesinde yargılanacak olmasına tepki gösterdi.

DiyarbakIr Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz adına heykel yaptığı için özel yetkili ağır ceza mahkemesinde yargılanacak olmasına tepki gösterdi. Kararı “demokrasi ayıbı” olarak nitelendiren Demirbaş, BirGün’e şöyle dedi.
“İnsanların, çocukların ölmemesi için heykel yaptığımız gerekçesiyle ağır cezada yargılanacağız. Çocuklar öldürülsün diye bir heykel yapsaydım acaba bana madalya mı takacaklardı? Para ödülü mü vereceklerdi, uluslararası savaş ödülü mü? Ama ben çocuklar ölmesin, öldürülmesin diye bir heykel yaptım. Yeryüzünde hiçbir çocuğun ölmemesini ve öldürülmemesini istiyorum. Ama beni bunu istediğim için cezalandırıyorlar.” Demirbaş, “Heykelin üzerinde BM çocuk hakları sözleşmesi var. Bence ağır cezada yargılanacak olan çocuk hakları sözleşmesidir. Bu kararı verenler utancını taşımalıdır” diye konuştu.
Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Mardin Kızıltepe’de 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz anısına bir heykel yaptırmış; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirbaş’ın bu heykeli yaptırarak belediyeyi zarara uğrattığını iddia etmişti. Davaya bakan Diyarbakır 6. Asliye Ceza Mahkemesi, Demirbaş’ın beraatına karar verirken, Yargıtay 4. Ceza Dairesi, bu kararı bozdu. Demirbaş, özel yetkili ağır ceza mahkemesinde yargılanacak. Sevgim Denizaltı