Antrenman yaptığı sırada kamyonun çarpması sonucu yaşamını yitiren bisiklet sporcusu Zeynep Aslan’ın davası 28 Eylül tarihine ertelendi.

Yaşamını yitiren bisiklet sporcusu Zeynep Aslan’ın davası 28 Eylül’e ertelendi

İzmir’in Çiğli ilçesi Kaklıç mahallesi yakınlarında 14 Ekim 2020 tarihinde bisikletiyle antrenman yaparken kamyon sürücüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden Zeynep Aslan’ın ölümüne neden olma suçuyla üç kişinin yargılandığı davanın 3. duruşması bugün Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takımı sporcusu Zeynep Aslan'ın davasına ailesinin yanı sıra, Umut Gündüz Ailesi, CHP İzmir Milletvekilli Kani Beko, Karşıyaka Belediyesi Bisiklet Kulübü sporcuları ve bisiklet sürücüleri katıldı.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA ZEYNEP KUSURSUZ BULUNDU

Evrensel'in haberine göre; duruşmada ilk olarak, bir öncesi celse kazaya neden olan Aycan Yörük ve kaza alanında çalışma yapan Devlet Su İşleri Müdürlüğünün avukatlarının müvekkillerinin kusurlu bulundukları belirtilen bilirkişi raporuna itiraz etmeleri soncu bugün yeni bilirkişi raporu okunarak başlandı. Hazırlanan ikinci bilirkişi raporunda da itiraz edilen sebeplere ilişkin bir değişiklik olmadığı, bisiklet sürücüsü Zeynep Aslan'ın kusursuz olduğu bir kere daha ifade edildi. Sanık Aycan Yörük, ikinci bilirkişi raporunu da kabul etmediğini söyleyerek, bisiklet sporcusu Zeynep Aslan’ın durmadığını kendisine çarptığını iddia etti. Duruşmada söz alan Zeynep Aslan'ın babası Reşat Aslan ise, "Kızım bilirkişi raporunda da belirtildiği gibi hiçbir kusuru yoktur. Araç sürücüsü, hiçbir görüş sorunu olmadığı halde kasten çarpmıştır. Katildir" dedi.

YOLU PAYLAŞ TABELALARI SÖKÜLDÜ

Karşıyaka Belediyesi Bisiklet antrenörü Esin Erdoğan da kazanın olduğu yolda daha önce bulunan "Yolu Paylaş" tabelalarının, kazadan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından söküldüğünü iddia etti.

Mahkeme, eksik evrakların giderilmesi için duruşmayı 28 Eylül tarihine erteledi.

“KAZA DEĞİL CİNAYET”

Duruşma sonrası bisiklet sürücüleri ve Aslan ailesi basın açıklaması gerçekleştirdi. Bisikletçiler adına açıklamayı Mustafa Karakuş yaptı. Karakuş, son iki yılda 285 ölümlü kaza olduğunu hatırlatarak, “Bunlar kaza değil cinayettir” dedi.

“CEZALAR CAYDIRICI OLMALI”

CHP İzmir Milletvekilli Kani Beko ise "Bisiklet kazalarında birçok değerli sporcularımızı ve insanımızı kaybettik. Kaza sonrası ölümlü kazalara neden olan sürücülere verilen cezaların yeterli olmaması, ilk ya da ikinci duruşmada tahliye edilmeleri kazalar sonucunda caydırıcı cezaların verilmemesi adaleti yaralıyor” diye konuştu.