Çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü yılbaşı mesajları yayımladı. Yapılan açıklamalarda dayanışma ve mücadele vurgulandı.

"Yeni yılda zorbalığı yeneceğiz"

Siyasi parti ile demokratik kitle örgütleri yılbaşı mesajları yayımladı.

Mesajında birlikteliğe vurgu yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnanıyorum ki 2021 yılı, umutlarımızın yeniden yeşereceği, alçak gönüllülüğün, hoşgörünün, birlikteliğin yılı olacaktır" dedi.

2020’nin ağır baskılar, eşitsizlik ve yoksulluk içinde geçtiğini hatırlatan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da yayımladıkları mesaj da, "Ne yazık ki coğrafyamızı kuşatan otoriter, totaliter anlayışlar varlığını sürdürüyor. Bu ağır koşullar altında, dayanışma kültürümüzden ve mücadelemizden aldığımız güçle 2021 yılını büyük umutlarla karşılıyoruz’" ifadelerini kullandı.

SOL Parti tarafından yapılan açıklamada ise zor bir yılın geride kaldığı dikkat çekildi. Köhnemişlik ve çürümüşlüğe meydan okunan açıklamada, şunlar vurgulandı: ‘’Paranın ve zorbalığın gücünü yenecek birleşen ellerimiz… Karanlığı aydınlatacak yıldızımızla… Sokağı, hayatı, umudu ve SOL’u çoğaltacağımız yeni bir yıla, yeni zamanlara merhaba…’’

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “2021’in salgın, sömürü ve savaşların geride kaldığı; sağlık, adalet, eşitlik ve özgürlükler dünyasına kapı aralandığı bir yıl olması dileği ile bütün halkımızı mücadeleyi büyütmeye ve örgütlenmeye çağırıyoruz’’ şeklinde kaydetti.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu, yeni yıl mesajında şöyle dedi: "Her türlü ayrımcılıktan uzak, sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için, özgür, eşit ve insanca yaşayabildiğimiz bir gelecek için mücadelemizin süreceği ve sonunda kazanacağımız bir yıl olması dileğiyle."

Halkevleri’nin mesajında ise yeni yılın sağlık, mutluluk, barış ve özgürlük getirmesi istendi.

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) mesajı ise şöyle oldu: "Mücadele eden, dayanışan, örgütlenen insan çaresiz değildir, geleceğe umutla bakar. Selam olsun Türkiye’nin ve dünyanın aydınlık geleceğine…"

Laik ve demokratik ülke kurma mücadelesine değinen KESK tarafından yapılan açıklamada, şunlar dile getirildi: "Yeniyılınızı en içten dileklerimizle kutlarken 2021 yılında sendikal hak ve özgürlükleri, eşit, özgür, laik demokratik bir ülkeyi kurma mücadelesini daha ileri taşıma kararlığında olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.’’

TMMOB Yönetim Kurulu’nun yeni yıl mesajı şöyle oldu: "Şimdi başka bir yıl var önümüzde, umut ve dayanışmayla kuracağımız, başka bir ülke, başka bir yaşam… Neresinden baksanız hayali cihana değer!"

DİSK’in yeni yıl açıklaması ise şu şekilde: ‘’Emeğin, barışın ve demokrasinin egemen olduğu bir ülkeye olan inancımızla mutlu yıllar.’’