YSK, 14 Mayıs'ta sandık kurullarında temsilci bulunduracak partileri açıkladı. YSK'nin açıklamasına göre, HDP, HÜDAPAR ve Saadet Partisi'nin temsilcileri sandık kurullarında yer alamayacak.

YSK'den sandık kurulları kararı: HDP, HÜDAPAR ve Saadet Partisi yer almayacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yeni seçim sistemiyle birlikte seçimlere başka parti listesinden dâhil olacak partilerin, sandık kurullarında temsilci bulunduramayacağını açıkladı.

Buna göre seçimlere katılmayan HDP ile AKP listelerinden seçimlere gire HÜDAPAR ve CHP listelerinden seçimlere giren Saadet Partisi'nin sandık kurullarında temsilci bulunduramayacak. Üç parti ile birlikte, seçime tek listeyle girilecek illerden 9’unda İyi Parti, 7’sinde de CHP, sandıklara temsilci gönderemeyecek.

Sandık kurullarında yer alamayacak partiler, müşahit bulundurma yöntemiyle sandık başında oy verme ve sayım işlemlerini takip edebilecek.

HaberTürk'ten Oğuzcan Obuz'un haberine göre seçim mevzuatına göre sandık kurullarında son genel seçimde en çok oyu alan ilk 5 partinin temsilcileri görev alabildiği hatırlatıldı. 2018’deki seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir illerinin birinci bölgelerinde ilk 5 oyu alan partiler AKP, CHP, İyi Parti, MHP ve HDP oldu. Fakat seçime Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi listelerinden girme kararı alan HDP, 14 Mayıs'ta sandık kurullarında temsilci bulundurma hakkını kaybetti.