Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçelerinin görüşülmesi sırasında, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçelerinin görüşülmesi sırasında, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın Roboski Katliamı’yla ilgili sözleri tartışma yarattı. CHP ve AKP’li vekiller, katliamın aydınlatılması için çağrıda bulunan Kaplan’a tepki gösterdi.
Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Roboski Katliamı’nı gündeme getirdi.  Kaplan, “Yürekli, şerefli bir asker arıyorum orduda. Roboski katliamının emrini hangi siyasi verdi, söz veriyoruz, Şırnaklılar olarak Uludereliler olarak komutanı da pilotu da affedeceğiz” sözü ise tartışma yarattı.


ÜNAL: ORDUYA LAF ATIYORSANIZ...
Söz isteyen AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Terörü ve teröristi kınamayıp onun şerefini haysiyetini sorgulamayın, şerefli ve haysiyetli Türk Ordusuna buradan laf atma cesaretine bu kürsü dokunulmazlığıyla sahipseniz bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyüklüğünü ve o demokrasinin yüceliğini gösterir” diye konuştu.


İNCE: BİZE İŞKENCE YAPTILAR AMA...
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, “Şerefli Türk askeri arıyorum sözü maksadını aşmıştır. Bu Meclis’i şerefli Türk askerleri kurdu. Bu ülkede 12 Mart’ta, 12 Eylül’de bu ordu bize işkence yaptı, bizi hapse attı, bizim tırnaklarımızı söktü, bütün bunlar doğru, CHP’yi kapattı fakat bugün kin güdemeyiz, devletlerin yaşamında kin olmaz, oh olsun İlker Başbuğ’a denmez” diyerek konuştu. ANKA

***
İHD: Failler bulunsa Roboski olmazdı

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” sloganı ile 201’inci haftada kayıplarının akıbetini sormak için ellerinde kayıplarının fotoğrafları ve kırmızı karanfillerle Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya geldi.
İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici  “Eğer siz bu failleri bulsaydınız Roboskî katliamı olmazdı. Kürt sorunu çözülürdü” diyerek siyasi iktidarı eleştirdi.
İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ise, insan hakları savunucularının 27 Mayıs 1995 yılından bu yana 17 yıldır adalet arayışını sürdürdüğüne dikkat çektiği konuşmasında, “Bu insanların yaşam hakkı ne oldu?” diye sordu. Türkdoğan, bugüne kadar birçok toplu mezar tespit ettiklerini ancak AKP iktidarının yaşananlar karşısında ‘görmedim, duymadım, bilmiyorum’ tavrını sürdürdüğünü söyledi. ANF