Müzisyen Yusuf Fatih Işık’ın beş şarkıdan oluşan “Üzülme Ustaları” albümü çıktı. Albümde Durmak Lazım, Duyulmayan, Üzülme Ustaları ve Orada Bıraktım parçaları yer alıyor. 'Orada Bıraktım' parçasının ayrıca bir de Enstrümantal versiyonu bulunuyor.

Yusuf Fatih Işık’ın “Üzülme Ustaları” albümü çıktı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Beş şarkıdan oluşan müzisyen Yusuf Fatih Işık’ın “Üzülme Ustaları” albümü çıktı. Albümde; Durmak Lazım, Duyulmayan, Üzülme Ustaları ve Orada Bıraktım parçaları bulunuyor. Ayrıca “Orada Bıraktım” parçasının bir de enstrümantal versiyonu albümde yer alıyor.

Albümün öne çıkan şarkısı olan Durmak Lazım parçasında 21. yüzyılın hız çağı ele alınıyor. Öne çıkan parça için albüm tanıtım yazısında “Zamanın hızla akıp gittiği, yaşamın adeta bir “yetişme çabası”na dönüştüğü bu çağda hayatı hissedebilmek, yaşadığının ayırdına varabilmek için bu hız çılgınlığını –arada bir de olsa– durdurmak lazım. Zira var olmanın koşuludur durup varlığına tanıklık etmek. Arada bir durmak lazım” ifadelerine yer verildi.

Albüm hakkında konuşan Yusuf Fatih Işık ise albümün toparlanması sürecinde emeği geçen çok sayıda kişinin bulunduğunu belirtti. Işık, şunları söyledi:

“Bu şarkıları yaparken hiçbir zaman yalnız değildim. Mesela şarkıların ilk ortaya çıkışından son notasının yazılışına, son kaydının tamamlanışına kadar hep yanımda olan, ilk dinleyicim, cânım, sevdiceğim, eşim Seda... Eşime ve güzel aileme, benden desteklerini esirgemedikleri için ne kadar teşekkür etsem az. Dostum, arkadaşım Vahap Kucur’a da sonsuz teşekkür borçluyum. Çünkü bu süreçte en az benim kadar heyecanlıydı; destek ve önerilerini hep aynı heyecanla sundu bana. Şarkıların hem düzenlemelerine dahil olan hem de kayıt, miks ve mastering sürecini adeta bir kuyumcu titizliği ile yürüten dostum, sanat yönetmenim Seçkin Küten’e büyük teşekkür borçluyum, o olmasaydı bu şarkılar dinleyiciye ulaşamazdı çünkü. Yardımını istediğimde ikiletmeden kabul eden, güzel sesini şarkılarımdan esirgemeyen can arkadaşım Dilek Yılmaz’a ve albüme enstrümanlarıyla katkıda bulunan tüm müzisyenlere çok teşekkür ederim. Son olarak, bu şarkıların dinleyiciyle buluşmasını sağlayan, sorduğum her soruya sabırla cevap veren Kalan Müzik ailesine ve yapımcım Nilüfer Saltık’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”