Yeditepe Üniversitesi Hazırlık Fakültesi'nde sınavların yüz yüze yapılacağı açıklandı. Öğrenciler, vakaların artışı kaygısıyla sınavların yüz yüze yapılmasına tepkili.

Yüz yüze yapılacak sınavlara öğrenciler tepkili

BERKAY SAĞOL

Yeditepe Üniversitesi Hazırlık Fakültesi’nde final sınavlarının yüz yüze yapılacağının açıklandı. Üniversite öğrencileri hem aşılamanın tamamlanmaması hem de vaka sayılarındaki artış nedeniyle sınavların yüz yüze yapılacak olmasına tepki gösteriyor. 11 ve 12 Ağustos tarihlerinde yüz yüze yapılacağı açıklanan final sınavlarına yaklaşık olarak 1000 öğrenci girecek.

BirGün’e konuşan Yeditepe Üniversitesi Hazırlık Fakültesi öğrencileri, “Dönemin başında bize hibrit şekilde yani iki gün yüz yüze iki gün uzaktan olarak mı yoksa, tamamen uzaktan şekilde mi dersleri görmek istersiniz diye seçenek sundular. Biz uzaktan ders almayı seçenler olarak final sınavını da online olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Üniversite tarafından bize Covid-19 tedbirlerinin tam olduğunu söylüyorlar fakat bizler yurtlarda kalmıyoruz. Toplam 60 sınıf var ve her sınıfta 15 ila 20 arasında öğrenci var. Sınavlar iki gün süreceği için çok ciddi bir hareketlilik olacak. Özel arabası olmayan herkes toplu taşıma kullanmak zorunda kalacak ve bu sayı oldukça fazla” dedi.

Üniversitenin öğrencilerin sağlığını düşünmediğini belirten öğrenciler, şunları dile getirdi: “Türkiye’nin Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nde çıkan yangınlarda olumsuz bir durum yarattı. Dersler uzaktan olduğu için herkes evinde derslere giriyor ve tabi ki İstanbul dışında birçok öğrenci var. Maalesef yangın yerlerinde yaşayan öğrenci arkadaşlarımız da var. Bizler onların bu durumda okula gelmelerini istemiyoruz. Bizler böyle bir dönemde online sınav olmak istiyoruz.”