Zonguldak Demokrasi Platformu: Krizi biz çıkarmadık, faturayı da biz ödemeyeceğiz

Zonguldak Demokrasi Platformu, yaptıkları basın açıklamasıyla ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin faturasının emekçi halka kesilmeye çalışılmasını eleştirerek, “Bu krizi biz çıkarmadık ve faturasını da biz ödemek istemiyoruz” ifadelerini kullandılar

Zonguldak Demokrasi Platformu öncülüğünde Zonguldak Madenci Anıtı önünde kitlesel bir basın açıklaması yapıldı.

Demokrasi Platformu adına Dr. Erdoğan Kaymakçı’nın okuduğu basın açıklamasında, Türkiye’nin dış borcunun 466 milyar dolar olduğu ve bunun büyük kısmının bankalara ve iş adamlarına ait olduğu hatırlatılarak, “Telekom bedavaya satıldı. Önemli varlıklarımız yerli ve yabancı şirketlere peşkeş çekiliyor. Şimdi ise bizlere kriz var deniliyor” ifadeleri kullanıldı.

Kaymakçı açıklamanın devamında, “Dışarıdan alınan borçlar nereye gitti? Biz bankalardan kullandığımız her krediyi faiziyle ödüyoruz. Emeklinin kredisi maaşından kesiliyor. Çiftçinin malına el konuluyor, küçük esnafın kredileri kesiliyor. Bu krizin sorumlusu biz değiliz” diye konuştu.

Çözüm için istihdam yaratmaya, üretimi desteklemeye ve kamulaştırmaya dikkat çekilen açıklamanın sonunda 3. Havalimanı'ndaki insanca çalışma koşulları için direnen onurlu işçilere de yer verildi.