‘Zorlama davada’ iddianame çöktü

MİT TIR’larına ait görüntülerin yayımlanmasına ilişkin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün, “Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım” suçundan yargılandıkları dava, Erdem Gül ve Can Dündar hakkındaki Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nce verilen bozma kararının beklenmesi için ertelendi.

Bozma kararı beklenecek
İzleyiciye kapalı olarak yapılan 5’inci celseye Enis Berberoğlu, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, Erdem Gül ve avukatları duruşmada hazır bulundu. Berberoğlu’nun avukatlarınca sunulan istinaf mahkemesinin gerekçeli kararını kabul eden mahkeme heyeti, Erdem Gül ve Can Dündar hakkındaki Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nce verilen bozma kararının beklenmesine karar verdi. Berberoğlu’nun avukatlarına tanık listelerini sunması için süre veren heyet, duruşmayı 9 Mayıs’a erteledi.

‘Ortada suç yok’
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesi CHP’li Milletvekilleri Tuncay Özkan, Atilla Sertel, Barış Yarkadaş, Eren Erdem, Erdoğan Toprak ve Aykut Erdoğdu Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda basın açıklaması yaptı. Burada konuşan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, şunları söyledi: “Türkiye’de adaletin kanayan bir yarasıdır, Enis Berberoğlu davası. Onun özgürlüğü bizim tutsak olan yanımızın, Türk halkının büyük bir bölümünün tutsak olan yanının özgür kalması demektir. Biz herkes için özgürlük, herkes için adalet, herkes için mutluluk istiyoruz. Bunlar zorlama davalardır, iddianame çökmüştür. Herhangi bir suç ortada yoktur. Casusluk iddiası çökmüştür. O yüzden özgürlüğünün bir an önce verilmesi ve sevenleriyle bir an önce kucaklaşmasını bekliyoruz. Hep beraber bunun mücadelesini sürdürüyoruz.”

***

CHP heyetinden BirGün’e ziyaret

CHP Medya Komisyonu üyesi milletvekilleri Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptıkları açıklamanın ardından gazetemizi ziyaret etti. BirGün gazetesinin abonelik kampanyasına destek olan vekiller, “BirGün’e üye olun” çağrısında bulundu.