Tokat Erbaa’da bir Alevilik dersi öğretmeni Sünnilikle ilgili, “Cami gibi bir ibadethane çıkardılar, onun da Kuran’da ismi geçmiyor, aslı astarı yok. Böyle bir ibadet olmaz. Sünnilik bir din değil, Sünniliği bir din yapmaya çalışıyorlar” dedi. Bu ayrımcı ve ahlaksız dil karşısında iktidarda olan CaHaPe’den tek bir yetkili çıkıp bir açıklama yapmadı.

Mersin’de bir okulda Alevilik dersi sırasında kurban ibadeti anlatılırken bir öğrencinin ailesinin farklı bir zamanda kurban kestiğini söylemesi üzerine, öğretmen M.K, “Senin ailen Sünnidir o zaman” dedi. Öğretmen M.K. ile öğrenciler arasındaki Sünnilik konuşmaları daha sonra da sürdü. Bir başka derste M.K, “Sünnilerin ellerinden yemek yenmez” gibi ifadeler kullanınca şikâyet edildi. CaHaPe’liler bu zorba dile ve öğretmene de tek söz bile etmedi.

İstanbul Fatih Davutpaşa Lisesi’nde Alevilik dersi öğretmeni, ders sırasında tahtaya “Sapkınlar” ve “Doğru yoldakiler” şeklinde iki yol çizip Hıristiyan, Musevi ve Sünnileri sapkın olmakla suçladı. İktidarda olan CaHaPe zihniyetinden tek bir bakan, milletvekili ya da yetkili çıkıp bir açıklama yapmadı, olay kınanmadı bile.

Bir başka şehrimizde Alevilik dersi öğretmeni E.C. sınıfa girerek “Bu sınıfta kimler Sünni?” diye sordu. Bir öğrencinin, “Ben Sünniyim” diye cevap vermesi üzerine E.C.’nin, “Bu sınıfta konuşulanları ailenizle mi paylaşıyorsunuz?” şeklinde tepkisiyle karşılaştı. Öğrencinin de “Evet, ben her şeyi ailemle paylaşırım” demesi üzerine çıkan tartışma sonrası öğretmen şikâyet edildi. Olay Milli Eğitim Müdürlüğü’ne intikal etti. Sonra da “unutulup” gitti. İktidarda olan CaHaPe zihniyeti olayı yine kınamadı. Bu aşağılık, ayrımcı zihniyet hakkında gerekeni yapmadı.



Amasya’da Mehmet Paşa Ortaokulu’nda Alevilik dersi öğretmeni derste “Bir Alevi bir Sünni ile evlenirse yüz kırk kırbaç cezası ile cezalandırılır, çocuk yaparsa ölür” sözlerini sarfetti. CaHaPe’nin ahlak timsali, insan haklarına duyarlı bakan ve milletvekilleri tek bir açıklama yapmadı.

İstanbul Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. H.D., Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğrencilerine okutulan “Osmanlı Türkçesi Kılavuzu” adlı ders kitabında Sünniler hakkında “Kötü ayin yapan topluluk. Allah onları kıyamete kadar aşağılık ve adi etsin” diye yazdı. Profesör H.D. iktidarda olan CaHaPe zihniyeti tarafından ödüllendirilerek YÖK üyeliğine atandı.

Karaman’da bir öğretmenin 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiği iddia edildi. CaHaPe’nin desteklediği ve kuruluş ve açılışlarına CaHaPe’li bakanların katıldığı vakıfa yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere tecavüz eden öğretmen tutuklandı. CaHaPe’li bakan “Bir kereden bir şey olmaz” açıklaması yaparak tecavüzlerin adeta hoş görülmesini istedi.
CaHaPe’ye yakın ve hatta CaHaPe tarafından desteklenen bu vakfın Çorum Şube Başkanı da 2008 yılında iki kız öğrenciye tecavüz suçlamasıyla hapis cezasına mahkûm edilmişti. Aynı vakfın Rize şube başkanı da 2 çocuğa cinsel istismar iddiasıyla tutuklanmıştı. Ancak CaHaPe’nin gözleri vardı görmüyordu, kulağı vardı duymuyordu. CaHaPe bunun gibi binlerce ahlaksızlığa tek söz bile demedi, izin verdi, göz yumdu, tekrarlanmasını izledi.

Ama ana muhalefet partisinin genel başkanı CaHaPe’li bakanı eleştirince kıyamet koptu. Bunca şeye göz yuman, izin veren, susan CaHaPe’liler ortalığı ayağa kaldırdı. Ahlak diye, insan hakkı diye, barış diye neye sarıldıklarını unutarak hem de.

Bunca ahlaksızlık ve aşağılık davranışların arasında nerden aklıma geldiyse Mahsuni Şerif’in Tersname’si geldi. Ne diyordu büyük ozan: Küfür eksik etme aziz dilinden/ Gaddarlık kılıncın koyma belinden/ Hiçbir şey gelmezse bile elinden/ Fesat tohumunu ek de öyle git/ Hasılı sözümün tersine yürü/ Görmesin gözlerin topalı körü/ Kısa yerden eksik etme ömürü/ Mahzuni Şerif’ten bık da öyle git…