Durağan geçen bir sonbahar sonunda kışa girerken müzik sektöründe beklenen kıpırdanma yaşanmaya başladı. Yeni albümler yavaş yavaş görücüye sunuluyor, sevilen yorumcuların yanında pazara yeni girmeye çalışan sanatçıların da albümleri müzik marketlere sunuluyor. İşte bu noktada ben müzik piyasasını ikiye ayırıyorum, birinci bölümde müzik kariyerlerine devam eden ve cepten yemeye devam eden eskiler yer alırken, ikinci bölümde  müzik piyasasına var olma mücadelesi veren ama promosyon ve reklam gücü olmayan yeniler yer alıyor. İki farklı grup müzik dünyasında var olma mücadelesinde. Eskiler yeni bir şey üretemiyor , yenilerse ürettiklerini duyuramıyor. Olan yine müzik tüketicisine oluyor … Zevksiz , renksiz bu müzik pazarında kaliteli , iyi ve zevk veren bir albüm görmek samanlıkta iğne aramak gibi bir şey.İşte bu ayın öne çıkanları.
 
NÜKHET DURU ZAMANINDA GELDİ
Altı yıldır singe albümlerle müzik kariyerine devam eden Nükhet Duru “Tam Zamanında" adlı albümünü müzik marketlere sundu.Bu albümüyle yıllar sonra ilk kez büyük bir heyecan taşıdığını söyleyen Nükhet Duru yeni albümünde Sezen Aksu -  Nazan Öncel – Fatih Kısaparmak – Sıla – Mustafa Ceceli  gibi önemli müzisyenlerle çalıştı.
 
TARKAN DESTEKLİ GRUP
Bugünlerde rock müzik dünyası bu grubu konuluyor. Tarkan’ın “Ölürüm Sana” adlı şarkısını coverlayan Rocka bu şarkının klibinde Tarkan ile beraber kamera karşısına geçerek herkesi şaşırttı. Bu aralar herkes bu grubun Tarkan’ı nasıl bu projede yer almak için ikna ettiğini konuşuyor. Grup elemanları ise bunu şu sözlerle açıklıyor : “"Ölürüm Sana'yı uzun yıllardır konserlerimizde çalıyorduk. Albüm kayıtlarımız sırasında şarkıyı kaydettik ve Tarkan'ın şirketine gönderdik. Sadece 2 gün sonra Hitt Prodüksiyon'dan  telefon geldi, telefonun ucundaki kişi Tarkan'dı …Şarkıyı dinlediğini çok  beğendiğini ve heyecanlandığını , ardından şarkıyı bize hediye edeceğini söyledi. Şarkımıza güveniyorduk ancak bu kadar çabuk geri dönüş alacağımızı açıkçası biz de beklemiyorduk. Telefon görüşmemiz sonrasında bir araya geldik .Toplantılar, planlamalar yapıldı. 2 gün stüdyoda Tarkan ile  birlikte şarkı üzerinde çalıştık. Ardından Murad Küçük yönetmenliğinde çekilen video  klibimiz de  bize eşlik etti. Müziğimize, düşüncelerimize ve duruşumuza  en büyük desteği  Tarkan verdi. Bize emanet ettiği bu şarkının yükünün farkındayız. ‘’Bu emaneti en iyi şekilde taşımak için elimizden geleni yapıyoruz." Ve kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz..”
 
YÜKSEK SADAKAT’IN KURUCUSUNDAN
Türkiye’nin en güçlü kadın vokallerinden biri olan , ikibinli yılların başında yayınladığı albümüyle dikkatleri çeken ancak daha sonra müzik dünyasından sessizliğe bürünen Sibel Gürsoy ile Yüksek Sadakat Grubu’nun kurucusu Kutlu Özmakinacı yeni bir grup kurdu.
 
“SKEÇ” grubunun ilk albümü “Okyanus” Sony Music etiketiyle önümüzdeki aylarda raflardaki yerini almadan, sözü ve bestesi Kutlu Özmakinacı’ya ait olan “Heves” isimli çıkış şarkısı ve klibi; radyo, televizyon ve dijital ortamlardan müzikseverlerin beğenisine sunuldu.Şarkının akıbeti ne olacak ? Bunu zaman gösterecek ama ben bu grubu duyunca Kutlu Özmakinacı’nın bu arayışı kariyerine bir ekleme yapmak mı ? yoksa Yüksek Sadakat Grubundan vazgeçme mi diye düşündüm.
 
GRİPİN YALNIZLIĞIN ÇARESİNİ BULDU
Rock dünyasının ivmesi yükselen grubu gripin, 4. stüdyo albümleri “Yalnızlığın Çaresini Bulmuşlar”ı tamamladı.11 şarkıdan oluşan albümün prodüktörlüğünü gripin’in önceki albümlerinde de imzası bulunan Haluk Kurosman üstlenirken; söz, müzik ve düzenlemeler gripin ve Haluk Kurosman’a ait. Gripin albümde Leman Sam’ın sevilen şarkısı “Gül Güzeli”ni de coverladı. Bu çocukları seviyorum, iyi gidiyorlar, böyle devam ederlerse yükseliş devam edecektir. Bence son dönemlerde Kolpa ile  en  fazla dikkat çeken iki gruptan biri Gripin.
 
ASFALTLAMA BİTTİ ŞİMDİ SAHNE ZAMANI
Uzun zamandır ortalarda gözükmeyen Asfalt Dünya altı yıl ara verdiği albüm çalışmalarına “Büyük Yollar” adlı yeni albümüyle devam ediyor. Pasaj Müzik etiketi ile yayınlanacak olan albümde 12 yeni şarkı yer alıyor. Albümde yer alan 11 şarkının söz ve müziği M.Emrah Özdamar’a ait.
 
Albümün çıkış şarkısı İmre Haydaroğlu tarafından klibi çekilen “Tanımadan Önce” adlı şarkı oldu.Kalp kırıklıkları ve aşk acısı üzerine son yıllarda yazılan en vurucu şarkılardan biri olmaya aday şarkılardan biri olan “Tanımadan Önce”  ve diğer şarkıları yorumlayan Asfalt Dünya , Emrah Özdamar’ın kendine özgü şarkıları ve vokalleri , Ertan Haktanır’ın gitarıyla , Alpay Pala’nın bası ve Deniz Alemdar’ın ritimleriyle farklılıklarını sürdürmeyi amaçlıyorlar
 
TSK’NIN TORPİLLİ ŞARKICISI KİM ?
Son haberim bir iki haftadır kulislerde konuşulan bir iddia ile ilgili. Mirkelam müzik kariyerinde yakaladığı başarının arkasında TSK’nın olduğuna yönelik iddialara zehir zemberek  yanıt verdi. İşte Mirkelam ve müzik şirketinin “TSK’nın torpilli şarkıcısı iddialarına yanıtı : “Sanatçımız Mirkelam hakkında yayın organlarında eski bir politikacının soylemlerınden yola çıkılarak yalan yanlış haberler üretilmiştir.
 
Haberde Mirkelam'in 'Her Gece' şarkısı ile yakaladığı başarının TSK tarafından tasarlandığı ve bu planın gerçekleşmesi için de o dönemin önemli gazeteci ve haber sunucularının bu kurguya iştirak ettiği iddia edilmiştir.Yapılan haber en başta o süreçte emeği olan herkese ve kısa sürede milyonlarca insanın beğenisini toplayan sanat eserine yapılan bir saygısızlıktır. Sanat eserlerinin kendi komplo teorileri kadar kolay ve ucuz üretildiğini zanneden bu kişilerin, hayat ve sanat düşmanı oldukları aşikardır.”  Ben iddiayı duyunca şaşırdım,  ama Mirkelam’ın bunu ciddiye almasına daha çok şaşırdım.