Süper Lig’e verilen aranın ardından haftanın açılış maçında Trabzonspor sahasında Antalyaspor’u 1-0 geriden gelerek 4-1 mağlup etti. Bu sonuçla Trabzonspor galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Takıma tekrar kazandırılan Olcay Şahan’ın skora doğrudan katkı yapmasının yanı sıra 99 doğumlu Murat Cem Akpınar’ın oyuna girer girmez gol atması sevindirici. Ligin ikinci yarısının en başarısız takımlarından Antalyaspor’un hâlâ […]

Süper Lig’e verilen aranın ardından haftanın açılış maçında Trabzonspor sahasında Antalyaspor’u 1-0 geriden gelerek 4-1 mağlup etti. Bu sonuçla Trabzonspor galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Takıma tekrar kazandırılan Olcay Şahan’ın skora doğrudan katkı yapmasının yanı sıra 99 doğumlu Murat Cem Akpınar’ın oyuna girer girmez gol atması sevindirici. Ligin ikinci yarısının en başarısız takımlarından Antalyaspor’un hâlâ ateş hattının üzerinde olması ilk yarıda topladığı ekstra puanlar sayesinde.

Sivas deplasmanında haftanın en rahat galibiyetlerinden birini alan Kayserispor’un Hikmet Karaman’ın göreve gelmesinin ardından gösterdiği performans, çareyi transferde arayanlara örnek teşkil ediyor. Ara transfer sezonunda takıma takviye yapamayan Kayserispor, çözümü elindeki oyuncu grubu içinde bulmayı denemek zorunda kaldı. Aksi durumda muhtemeldir ki Sivas karşısında takımın üçüncü golünü atan Hasan Hüseyin Acar, SüperLig’de hiç forma giyemeden 1.Lig’e geri dönmek zorunda kalacaktı. Son 6 maçının 5’ini kaybeden Sivasspor’un kaybetmekten daha önemli bir problemi var; pes etmek! Maça iyi başlayan ve penaltı dahil önemli fırsatlar yakalayan Sivas, kalesinde ilk golü gördükten sonra hiç bir varlık gösteremedi.

Evinde Bursaspor’u tek golle mağlup eden Alanyaspor puanını 37’ye çıkarttı. Düşme korkusunu geride bırakan Akdeniz temsilcisi artık Avrupa hayali kuruyor. Daha önce çalıştırdığı takımları bu rahatlık seviyesine getirdiğinde görevinden ayrılan Sergen Yalçın’ı Beşiktaş’ın başına geçme olasılığı, sezon sonuna kadar görevinin başında tutabilir. Bursaspor’un Samet Aybaba önderliğinde öz kaynaklarına yönelme projesi resmi olarak sona erdi. Timsah ligin kalan bölümünü Mesut Bakkal yönetiminde tamamlayacak. Ligde kalmayı başarırsa da transfer sezonunda milyonları sokağa saçacak…

Galatasaray hafta içi kupa yarı finalinde golsüz berabere kaldığı Yeni Malatyaspor karşısında bu defa hata yapmadı ve lideri takibe devam etti. Kupa maçında kırmızı kart gören Luyindama’nın ardından Marcao’nun da sarı kart cezalısı durumuna düşmesi derbi maçı öncesi stoper pozisyonunda Fatih Terim’i sıkıntıya düşürdü. Deplasmanda kazanamama serisi 6 maça çıkan Yeni Malatyaspor ligin ikinci yarısında düşüşe geçti. Hâlâ lig beşincisi olması kimseyi yanıltmasın, 12. Sivas’ın sadece 3 puan önünde…

Hamza Hamzaoğlu ile Mustafa Denizli’nin teknik direktör olarak ilk kez birbirlerine rakip olduğu karşılaşmanın kazananı tecrübe oldu. Koita gol attıkça, Kasımpaşa da kazanıyor. İkinci yarıya kötü başlayan ve üst üste 6 mağlubiyet alan Denizli’nin öğrencileri, son 4 müsabakada 2 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 37 puana ulaşıp, ilk 5 için tekrar iddialı konuma geldi. Erzurumspor sezona Mehmet Altıparmak yönetiminde 15 yeni transfer yaparak başlamıştı. Ara transfer döneminde de Mehmet Özdilek’in direktifleri doğrultusunda 7 transfer daha yapıldı. Şu anda Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ligin son sırasında yer alan Erzurum’da her hafta umutlar biraz daha azalıyor. Şehrin SüperLig’de yeniden bir takımı olması için 20 yıl bekleyen Erzurum halkı aynı hataların tekrarlanmasına neden izin verir?

Ligin dibini yakından ilgilendiren Ege derbisinin kazananı Akhisar oldu. Kuzey Ege temsilcisi 88’de Barbaso’nun attığı golle altın buldu. Sezonun ilk yarısında da aynı skorla Akhisar’a kaybeden Göztepe, rakibine karşı ikili averaj üstünlüğünü kaybetti.
Fenerbahçe’nin son dönemlerin en etkili deplasman oyunlarından birini oynaması galibiyet için yeterli olmadı. Fenerbahçe’nin bu sezon kronik problemi bitiricilik. Ankaragücü Eryaman Stadyumu’nda taraftar desteğini arkasına aldığı zaman SüperLig’in en tehlikeli takımlarından birine dönüşüyor.

Konya karşısında hata yapmayan Başakşehir puan farkını korudu. Şu anda şampiyonluğun en güçlü adayı durumunda olan Başakşehir, gelecek hafta Dolmabahçe’de Beşiktaş ile karşılaşacak. YSK’nın yerinde olsam İmamoğlu’nun mazbatası bu maça kadar verirdim. Önemli oyuncularından yoksun sahaya çıkan Konyaspor, Başakşehir’e bir devre direnebildi.

Haftanın en gollü ve keyifli karşılaşması Rize’de oynandı. Başlama vuruşundan bitiş düdüğüne kadar temposu düşmeyen karşılaşmayı Beşiktaş 7-2 kazandı. İşin ilginci Çaykur Rizespor da 5 farkla kazanabilecek kadar pozisyon yakaladı. Her iki takımın teknik direktörünü sahada oynanan oyun ve maç sonu açıklamalarındaki medeniyet seviyesi sebebiyle teşekkürü borç bilirim…

Haftanın takımı

Beşiktaş: Haftanın en sansasyonel galibiyetini alan siyah-beyazlılar haftanın takımı oldu.

Haftanın oyuncusu

Adem Ljajic: Oyunda kaldığı süre boyunca takımının attığı 6 gole de doğrudan katkı yapan Sırp yıldız haftaya damgasını vurdu.

Haftanın teknik direktörü

Hikmet Karaman: Sadece haftanın değil sezonun en iyi teknik direktörü olma yolunda ilerliyor.

Haftanın golü

Adem Ljajic: Şık goller konusunda şanslı bir haftayı geride bırakırken Ljajic’in ilk golü diğerlerinin bir adım önündeydi.