İzmir’de kurulu TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Fabrikası’nda işten çıkartılan işçilerin direnişi 72’inci gününe girerken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’ndan (DİSK) işçilere destek geldi. DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve bağlı sendikalar, 25 Ocak Cuma günü saat 15.00’de, Çiğli’de yerleşik TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Fabrikası önünde miting düzenliyor. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, herkesi mitinge davet ederek, […]

DİSK’ten TARİŞ işçileri için destek mitingi

İzmir’de kurulu TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Fabrikası’nda işten çıkartılan işçilerin direnişi 72’inci gününe girerken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’ndan (DİSK) işçilere destek geldi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve bağlı sendikalar, 25 Ocak Cuma günü saat 15.00’de, Çiğli’de yerleşik TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Fabrikası önünde miting düzenliyor. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, herkesi mitinge davet ederek, Tariş işçilerine destek olmaya çağırdı.

DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan 7 TARİŞ işçisi için, Emek ve Demokrasi Güçleri bugün bir basın toplantısı düzenledi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan SES İzmir Şube Eş başkanı Hülya Baran Ulaşoğlu, Ege köylüsü ve işçisinin gözbebeği diyebilecekleri TARİŞ’in, kötü ve kuruluş amacı dışında yönetilmesini kabul edemeyeceklerini belirterek, “İşten çıkarılan arkadaşlarımızın başlattığı direniş 72 gündür fabrika önünde devam etmektedir. İşten çıkarılan işçiler ve sendikacılara işveren tarafından dava açılmıştır. TARİŞ yönetimi fabrikada çalışan üyelerimize dönük çok yoğun ve sistematik bir baskı uyguluyor ve işçileri sendikadan istifaya zorluyor. TARİŞ yönetimi işçilerin anayasal haklarına saygı göstermiyor” dedi.

TARİŞ ÜRÜNLERİNE BOYKOT

TARİŞ işçilerinden Murat Yılmaz, basın toplantısında yaptığı konuşmada, TARİŞ yönetiminden işten atılan işçilerin geri alınmasını ve sendika haklarının tanınmasını istediklerini belirtti.

Talepleri gerçekleşinceye kadar TARİŞ ürünlerini boykot çağrısı yapan Murat Yılmaz, kamuoyundan destek beklediklerini ifade etti.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan SES İzmir Eş başkanı Hülya Baran Ulaşoğlu da TARİŞ işçilerinin yanında olduklarını kaydederek, boykot çağrısını destek verdiklerini söyledi.

TARİŞ İşçilerinin basın toplantısına, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) İzmir Şubesi ile Birleşik Haziran Hareketi Güzelyalı Meclisi de destek verdi.