İki gündür TV’ler çevirip çevirip Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Meclis tartışmasını veriyor.

O görüntülerde Özgür Özel’in haklı olarak söylediği sözlere ve sorduğu birçok soruya cevap vermek yerine Akar; “Başınıza silah dayandığında siz hayır diyebilir miydiniz?” diyerek hamaset yapmaya çalışıyor!

Nedense bu konuda AKP sözcüleri de Akar’ı içtenlikle savunamıyor… Acaba neden?

***

Öncelikle bir hatırlatma yapmak isterim.

15 Temmuzla ilgili “Darbe Araştırma Raporu” resmen yayımlanmadı ve de Meclis’te görüşülmedi. Hukuken kadük oldu!
Yani; Tek adam rejiminin temel dayanağı olan hain FETÖ Darbesi’ni hâlâ millet bilmiyor!

Anlaşılan o ki; AKP bilinçli olarak bilinmesi de istenmiyor!

Hamasetin sürmesi ancak bu bilinmezlikler sayesinde devam edecek!

Bilinen sadece Komisyon Başkanın; bu raporun 4 ay 15 günde bitirildiği, 22 oturum yapıldığı ve 141 kişinin dinlenildiğini bilgisi.

Ve yalan yanlış belge ve ifadelerle “her partinin FETÖ ile ilişkisi olmuştur” diyen rapor özeti…

***

Özel/ Akar tartışmasından hareketle, sorulması gereken çok hayati birkaç soruyu tekrar gündeme taşımak istedim...
Ayrıca; önergelerle Meclis gündemine taşıdığım, BirGün’deki köşemde yazdığım ve çeşitli medya kuruluşlarında sorduğum bu sorulara bu güne kadar hiçbir cevap alamadığımı da belirtmek isterim.

FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri İmamı’ olduğu bilinen, 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi’nin yönetildiği Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kaçarken yakalanan Adil Öksüz’ün, serbest bırakılmasına dair hâlâ doğru bir açıklama yapılmamıştır.
Onu kimin serbest bıraktığı ya da hâkimin önüne giderken dosyanın içini kimin boşalttığına dair soruların cevapları ne Darbe Komisyonu’nda ne de iktidarca verilmemiştir.

Oysa Öksüz’ün çok önceden beri Hava Kuvvetleri İmamı olduğu biliniyordu!..

Bırakılması çok şaşırtıcıydı!

Bu garip durumun nedeni olarak, “o gece rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile rehine değişiminden kaynaklandığı” iddia edilmişti.

Üstelik bu iddialar şöyle devam etmişti;

“Adil Öksüz yurt dışına çıkana kadar beklenildiği, daha sonra General Mehmet Dişli refakatinde mevcutlu olarak helikopterle Çankaya Köşkü’ne getirilip Başbakan Yıldırım’a” teslim edildiği söylenmekteydi...

Bu iddiaları güçlendiren diğer olay ise, helikopterin içerisinde bulunan General Dişli ve askeri personelin tamamının FETÖ’den tutuklanması.

***

Bu güne kadar bu konuda doğru dürüst bir açıklama yapılamadı. İddiaları yok sayan sözler söylenmedi. Meclis’e bu konu hiç getirilmedi…

Önceleri adeta zaman geçirir gibi dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ çelişkili ifadeler verdi. “Öldü ya da saklandı” diyerek kamuyu yanılttı. Sonunda yurt dışına kaçtığını itiraf etti!...

***

Şimdiyse Adil Öksüz’ün yurtdışında ve de nerede olduğu biliniyor!

Ancak devletin yetkili kuruluşları 15 Temmuz Hain Darbesi’ni planlayan, icrasında aktif yer alan kişiyi ülkeye getirmek niyetini hiç göstermiyor.

***

Akar ile ilgili iddialar vahimdir!

Şayet bu iddialar doğru ise, Genelkurmay Başkanı’nın bir ‘darbeci teröristle değiştirilmesi durumun daha da vahim olduğunu gösteriyor.

Üstelik Adil Öksüz’le ilgili olarak dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın “Biz yakaladık, adalete teslim ettik. Bu sorunun cevabını Adalet Bakanı vermeli” demiş olması da manidardır!

***

Asıl Özgür Özel’den bu konun üzerine gitmesini, ortalıktaki iddiaların açıklanması adına çaba göstermesini bekliyoruz… Halkın beklediği de bu!