İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Man Adası belgelerini anlatan bildirileri dağıttığı gerekçesi ile gözaltına alınan ve haklarında dava açılan dönemin 12 Birleşik Haziran Hareketi üyesinin yargılanmasına başlandı. Karşıyaka 9.Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 26 Aralık 2018 Çarşamba günü görülen davanın ilk duruşmasında 4 sanık ifade verdi. Duruşma, polislerin de tanıklığına başvurulmak üzere mahkemeye çağrılması ve ifade vermeyen 8 Haziran […]

Hazirancılar’ın ‘Man Adası’ bildirisinden yargılandığı dava ertelendi

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Man Adası belgelerini anlatan bildirileri dağıttığı gerekçesi ile gözaltına alınan ve haklarında dava açılan dönemin 12 Birleşik Haziran Hareketi üyesinin yargılanmasına başlandı.

Karşıyaka 9.Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 26 Aralık 2018 Çarşamba günü görülen davanın ilk duruşmasında 4 sanık ifade verdi. Duruşma, polislerin de tanıklığına başvurulmak üzere mahkemeye çağrılması ve ifade vermeyen 8 Haziran Hareketi üyesinin ifadelerinin alınması için 8 Nisan 2019 günü saat 11.10’a ertelendi.

2 Aralık 2017’de, Karşıyaka Çarşı’da meydana gelen olayda, Birleşik Haziran Hareketi üyeleri darp edilerek gözaltına alınmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı.