HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, açlık grevlerini dikkat çekmek amacıyla bugün, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Leyla Güven’e selam gönderdiklerini belirten Kemalbay, “Leyla Güven sana yürekli mücadele dolu pratiğine selam olsun. Hakkari Milletvekili Leyla Güven onurumuzdur” ifadelerini kullandı. Polis ablukasında gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Kemalbay, “Müzakere ve barış yolunun açılması için, […]

HDP’li Serpil Kemalbay’dan ‘Leyla Güven’ mesajı

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, açlık grevlerini dikkat çekmek amacıyla bugün, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Leyla Güven’e selam gönderdiklerini belirten Kemalbay, “Leyla Güven sana yürekli mücadele dolu pratiğine selam olsun. Hakkari Milletvekili Leyla Güven onurumuzdur” ifadelerini kullandı.

Polis ablukasında gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Kemalbay, “Müzakere ve barış yolunun açılması için, İmralı’daki tecridin kaldırılarak, hukuk devleti normlarına dönülmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Halkın Leyla Güven’e ses vermesinin önünün kesilmeye çalışıldığını kaydeden Kemalbay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Leyla Güven açlık grevinin 100. gününde, Nasır Yağız 87. gününde, cezaevleri 62. gününde, Strazburg 61. gününde, Sabahat Tuncel 32. gününde, Selma Irmak 32. gününde. Barış ve demokrasi için, tecritin kalkması için açlık grevindeler. Burası Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önü. Ben İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay olarak buradayım. Abluka ve tecrit altındayım. Burada yapılmak istenen şey, halkın Leyla Güven’e ses vermesinin önünü kesmektir.”

“DEMOKRASİ VE BARIŞIN YOLU AÇILSIN”

Leyla Güven’in yaşamasını istediklerini belirten Kemalbay, “Barış ve demokrasiye köprüler kurulsun ve halklarımız yaşam için birlikte yol alabilsin. Demokrasi ve barışın yolu açılsın. Leyla Güven’e buradan selam olsun. Alsancak’tan Leyla Güven’e selam gönderiyoruz. Leyla Güven onurumuzdur. Açlık grevindeki 300 arkadaşımıza buradan selam gönderiyoruz. Direnişlerinin kazanımla sonuçlanması için, müzakere ve barış yolunun açılması için, İmralı’daki tecritin kaldırılarak pratik hukuk devleti normlarına dönülmesi için bizler de bütün bu ablukalara karşı tecriti kaldırmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Tekrar Leyla Güven’e selam göndererek burada eylemimizi sonlandırıyoruz. Leyla Güven sana yürekli mücadele dolu pratiğine selam olsun. Hakkari Milletvekili Leyla Güven onurumuzdur” dedi.