Aycan KARADAĞ İzmir trafiğinin adeta ana omurgası olan ve 136 kilometreyi bulan ulaşım hattı ile kentin iki yakasını birleştiren İZBAN, 10 Aralık tarihinde greve gitmişti. Grevde, 30’uncu güne girilirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla grev 60 gün süreyle ertelendi. Kararda, İZBAN’a bağlı iş yerlerindeki grevinin ertelenme gerekçesi, “şehir içi toplu taşıma hizmetlerini […]

İZBAN grevinin ertelenmesi, AKP’nin İZBAN planının bir parçası mı?
Aycan KARADAĞ

İzmir trafiğinin adeta ana omurgası olan ve 136 kilometreyi bulan ulaşım hattı ile kentin iki yakasını birleştiren İZBAN, 10 Aralık tarihinde greve gitmişti.

Grevde, 30’uncu güne girilirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla grev 60 gün süreyle ertelendi. Kararda, İZBAN’a bağlı iş yerlerindeki grevinin ertelenme gerekçesi, “şehir içi toplu taşıma hizmetlerini bozucu nitelikte görüldüğü” olarak belirtildi.

Kulislerde uzun süredir konuşulan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grevi en yakın zamanda çözeceği ve bu hamle ile kentteki sorunların çözüm merciinin kendileri olduğunu göstererek Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi’ye avantaj sağlamayı planladığı iddia edilmişti.

Öte yandan dün ise AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin sosyal medya hesabından, “Trafik çilesi ve ulaşım eziyeti haline dönüşen İZBAN sorunu hakkında hemşerilerimizden gelen mesajları alıyor, her anı bizzat yaşıyoruz. Bu mağduriyetin devamına izin vermeyeceğiz. Bu çile en kısa zamanda bitecek” şeklinde yaptığı paylaşım dikkat çekmişti.