İzmir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının adresi Gündoğdu Meydanı oldu. On binlerce emekçi ellerinde bayrak ve flamalarla alanı doldururken, taleplerini sıraladı. DİSK, KESK, Türk-İş, TMMOB, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu’nun yer aldığı 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından şekillenen programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Kitle, 3 toplanma noktasından alana hareket […]

İzmir’de coşkulu 1 Mayıs: Emekçilerin mücadelesi büyüyor

İzmir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının adresi Gündoğdu Meydanı oldu. On binlerce emekçi ellerinde bayrak ve flamalarla alanı doldururken, taleplerini sıraladı. DİSK, KESK, Türk-İş, TMMOB, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu’nun yer aldığı 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından şekillenen programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Kitle, 3 toplanma noktasından alana hareket etti. Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) de 1 Mayıs mitingine geniş bir katılım sağladı. Konak’ta toplanarak yürüyüş korteji oluşturan HAZİRAN’cılar, Gündoğdu’daki miting alanına çoşku ile girdi.

İŞÇİLERİN KOROSU SAHNE ALDI

Ana program kapsamında İzmir’de ilk defa oluşturulan işçi korosu sahne aldı. İtfaiyeci, şoför, hemşire, büro elemanı, öğretmen, park ve bahçelerdeki işçiler ile otoparkçılardan oluşan koro, 3 tane işçi marşı söyledi. Soyer etkinliğin bir bölümünde sahneye çıkarak Çav Bella şarkısı ile birlikte işçilere eşlik etti.

‘BAHAR GÜZEL GÜNLERİ MÜJDELİYOR’

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 1 Mayıs bildirisini okudu. Sarı şunları ifade etti: “Yalan, talan ve soygun iktidarının sonu yakındır. Halklara ve kültürlere beşiklik yapmış olan bu topraklar kutuplaşmaya, milliyetçiliğe, linç kültürüne, savaş politikalarına, gericiliğe izin vermeyecektir. Hesap verin! Bahar güzel günleri müjdeliyor. Karanlık bulutlar dağılıyor. Abluka kırılıyor.

Umut tohumları birer birer tomurcuk açıyor. Emekçilerin gerici, faşist, militarist kuşatmayı paramparça edecek kararlılığı ve inancı büyüyor. Bu kavga eşitlik, özgürlük, kardeşlik, barış, laiklik ve demokrasi kavgasıdır. Üreten, yaşatan ve var edenler, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’müz kutlu olsun!”

Program Kardeş Türküler’ konseriyle son buldu.