İzmir Karabağlar Belediyesi ile DİSK Genel İş 5 No’lu Şubesi arasında yürütülen ve 880 şirket işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile işçi maaşlarına yüzde 20 oranında zam yapılırken, halen 6 hafta olarak devam edem doğum izni 8 haftaya çıkarıldı. Çalışanların öğrenim gören çocukları için ödenen ekler ile çalışan […]

Karabağlar Belediyesi işçilerine yüzde 20 zam

İzmir Karabağlar Belediyesi ile DİSK Genel İş 5 No’lu Şubesi arasında yürütülen ve 880 şirket işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile işçi maaşlarına yüzde 20 oranında zam yapılırken, halen 6 hafta olarak devam edem doğum izni 8 haftaya çıkarıldı. Çalışanların öğrenim gören çocukları için ödenen ekler ile çalışan kadınların maaşlarına eklenen kreş ücreti yüzde yüz oranında artırıldı.

Anlaşma nedeniyle Karabağlar Belediyesi ana hizmet binası önünde düzenlenen imza törenine, CHP İzmir milletvekilleri Kani Beko, Ednan Arslan, Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, DİSK Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, sendika yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve işçiler katıldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, imza töreninde yaptığı konuşmada, “ Biz alın teri döken, emek veren her insanın yanındayız. Emekçilerin başımızın üstünde yeri var.” dedi.

DİSK Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ise işçiler açısından son derece olumlu bir sözleşmeye imza attıklarını dile getirerek, “Bu toplu sözleşme hem cesareti hem umudu bir arada temsil ediyor. Cesaret ve umudun bulaşıcı olduğunu biliyorum. Bugün bu toplu sözleşme töreniyle tüm Türkiye’ye hem cesareti hem de umudu dalga dalga yayacağız. Bugün bunun mutluluğu ve sevincini yaşıyoruz” dedi.