Kuşadası Haziran Meclisi, bugünün gündemi olan yerel seçimler ve ekonomik kriz ile ilgili bir panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak; Haziran Meclisi üyeleri Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ve CHP eski Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı katıldı. Kalabalık bir kalıtımın sağlandığı panelin sonunda izleyiciler sorularını yöneltti ve görüşlerini dile getirdi. 19 Ocak Cumartesi günü Saat 15.oo’te Kuşadası Belediyesi, […]

Kuşadası Haziran Meclisi’nden Panel: Ekonomik kriz ve yerel seçimler tartışıldı

Kuşadası Haziran Meclisi, bugünün gündemi olan yerel seçimler ve ekonomik kriz ile ilgili bir panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak; Haziran Meclisi üyeleri Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ve CHP eski Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı katıldı. Kalabalık bir kalıtımın sağlandığı panelin sonunda izleyiciler sorularını yöneltti ve görüşlerini dile getirdi.

19 Ocak Cumartesi günü Saat 15.oo’te Kuşadası Belediyesi, İbramaki Sanat Galerisi’nde yapılan panelin kolaylaştırıcılığını Kuşadası Haziran üyesi Şenol Eskin yaptı. Eskin yaptığı giriş konuşmasında önce 12 Ocak 2007’de katledilen Hrant Dink’i andı. Daha sonra Kuşadası’nın 1960’lardan bu yana turizm hareketliliği ve çarpık kentsel gelişimini aktardı. Konuşmasında ayrıca, 1998’den bu yana kentte geniş kesimlerle verilen mücadeleden örnekler verdi.

Eskin, “Kentin sakini değil sahibi olma anlayışıyla, kentin sorunlarını tartışan, olumsuzluklara karşı çıkıp olumluluklara sahip çıkan bir mücadele için Kuşadası Kent Parlamentosu veya Kuşadası Dayanışma Meclisi oluşturmak gerekir” dedi.

CHP eski Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ‘da AKP hükümetinin yaratığı karanlığa karşı mücadele edilmesi gerektiğini ve Birleşik Haziran’ın bu süreçte önemli bir çaba sarf ettiğini belirterek, “Türkiye’de İllerin Mutluluk Oranları arasında 32 ilin içinde 19’u sosyal demokrat belediyeler. Bugün AKP’nin kentlerde yarattığı seküler yaşama olumsuz müdahaleler ve kentleri rant alanı haline getirmesine karşı, eksiklerimize rağmen sosyal demokrat belediyelerin desteklenmesi gerekir.” dedi.

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ‘da, ülkemizde yaşanan ekonomik krizi geniş biçimde açıkladıktan sonra, yerel yönetimler ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Kozanoğlı şunları söyledi:

“Kentlere karşı yabancılaşmaya başladık. Kapitalist küreselleşmenin yarattığı tahribat yanında, yaratılan gericileşmeye karşı da kentleri yeniden kazanmak zorundayız. Haziran meclislerimiz aynı zamanda bu amaçla oluşturulmuştur. Bunun için dayanışmacı, kamucu, katılımcı bütçeyi hedefleyen, direniş-dayanışma- destek anlayışıyla bir kent modelini savunmak durumundayız. Kentleşme sürecinde elde edilen artı değerin kentli tarafından denetiminin sağlanması ve kente yararlı biçimde kullanılması için çaba sarf etmek durumundayız” dedi.

Kozanoğlu ayrıca “yerel para gibi bir örneğin kullanılması” ve kooperatiflerin öneminden de söz etti.

Panelde ayrıca, Aydın-Kızılcaköy’deki JES mücadelesine, Aydın Büyükşehir’de işten atılan ve yargı kararıyla işe geri dönen Sarı Otobüs şoförleri ve Söke-Sibaş’ta sendikalı olmak istedikleri için işten atılan işçilere de destek mesajı gönderildi.

Konuşmacılardan sonra katılımcılar sorularını yöneltti ve yerel seçimler ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Panelin kapanış konuşmasında kolaylaştırıcı Eskin; “bu panelde genel anlamda yerel yönetimlere nasıl bakmamız gerektiğini ortaya koyduk. Haziran olarak önümüzdeki günlerde Kuşadası özelinde nasıl bir yerel yönetim istediğimizi tartışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yaklaşık 3 saat süren panele Saat 18.oo’de son verildi.