Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin tutumunu açıklayan Birleşik Haziran Hareketi Marmaris İlçe Meclisi bir açıklama yayımladı. Haziran Hareketi’nden Şakir Keçeci, yerel yönetim anlayışlarını Marmaris halkıyla paylaşmak için bu açıklamayı yaptıklarını söyledi. Marmaris’i mahalle meclisleri yöntemi ile çağdaş ve sosyal belediyecilik ilkesiyle, merkezini halkı koyan yerel yönetim anlayışı ile yönetmek istediklerinin belirtildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi: […]

Marmaris’i halkla birlikte yönetelim

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin tutumunu açıklayan Birleşik Haziran Hareketi Marmaris İlçe Meclisi bir açıklama yayımladı. Haziran Hareketi’nden Şakir Keçeci, yerel yönetim anlayışlarını Marmaris halkıyla paylaşmak için bu açıklamayı yaptıklarını söyledi.

Marmaris’i mahalle meclisleri yöntemi ile çağdaş ve sosyal belediyecilik ilkesiyle, merkezini halkı koyan yerel yönetim anlayışı ile yönetmek istediklerinin belirtildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

” Böylelikle halk, yaşam ve çalışma alanlarında meclisler oluşturarak kendi sorunlarına ve çözümlerine ilişkin öneri ve taleplerini yönetime katılarak ve denetleyerek gerçekleştirebilir. Seçilen belediye başkanına oy versin vermesin halk meclisleri köyden ve kentten ayrım gözetmeksizin herkese açık olmalı ve dernek, sendika, oda, kooperatif temsilcilerine, uzmanlar ve bilim adamlarına dayanmalı onları da kapsamalıdır. Bu meclisler vasıtası ile halk, ilçenin, köyün, mahallenin sorunlarını tartışmalı, çözümler üretmeli ve uygulamasını denetlemelidir.”

Birleşik Haziran Hareketi Marmaris İlçe Meclisi açıklamasında yerel yönetim ilkeleri ise şu şekilde sıralandı:

>> Başta kadınlar ve gençler olmak üzere, yaşlılar, hastalar, engelliler ve tüm halkın katıldığı, söz söylediği bir yerel yönetim,

>> Mahallelerde oluşan Meclis temsilciler, yoksa mahalle muhtar ve azalarının, mevcut DKÖ, meslek kuruluşları, dernek ve sendikaların, mevcut üniversite öğrenci temsilcileri ve akademisyenlerin katılımcısı olduğu bir yerel yönetim,

>> Kararların yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya süzülerek geldiği demokratik bir yerel yönetim,

>> Yeşilin,çevrenin, kıyıların ve tüm kentin halkın yararına korunduğu ve düzenlendiği bir yerel yönetim.

ALPER TAŞ VE SELİN SAYEK BÖKE MARMARİS’TE

Öte yandan Birleşik Haziran Hareketi Marmaris İlçe Meclisi, yerel seçim çalışmaları çerçevesinde,  “YEREL YÖNETİM, KENT KİMİN İÇİN? ” konulu bir panel düzenliyor.

6 Ocak 2019 Pazar günü, saat 16.00’da, Armutalan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek panelin konuşmacıları ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş ve CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke olacak.