Haftanın Futbolcusu: Illan Meslier (Leeds United)

22 yaşındaki 1.93’lük Fransız kaleci Liverpool karşısında kalesinde devleşirken rakibin kaleyi bulan 10 vurusunda müthiş kurtarışlar yaparak takımına üç puanı getirdi. Liverpool baskısının bunalttığı 2. devrede Roberto Firmino’nun kafa vuruşunu çıkarması, Darwin Nunez ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı kurtarış izleyenlere keyif vermiştir.

Haftanın Teknik Direktörü: Jesse Marsch (Leeds United)

48 yaşındaki Amerikalı teknik direktör Liverpool maçı öncesinde bu sezon takımını kaybederken izlemekten bıktığını itiraf ederken takım sevdalılarını karamsarlığa itiyordu. Dört maçlık yenilgi serisinden sonra Liverpool karşısında aldıkları galibiyetin mimarı olurken takımının cesaretli oynadığı maçlarda başarılı olabileceğini futbol alemine gösterdi.

Haftanın Takımı: Leeds United

Sezona iyi başlamadılar, evlerinde Fulham’dan 4 gol yedikleri maç sonrasında küme düşme potasına yerleşen takım Liverpool deplasmanından üç puan çıkartırken rakibin evinde 30 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Dünya Kupası’ndan sonra Tottenham ve Manchester City ile oynayacaklar. Liverpool galibiyeti zor maçlar öncesinde sevdalılarını umutlandırmıştır.

Haftanın Hayal Kırıklıkları: Liverpool&Jürgen Klopp ve Diego Costa

Geçenlerde lig sonuncusu Nottingham Forest karşısında topa yüzde 75 oranında sahip olmalarına rağmen gol bulamadıkları maçta üç puanı bırakırken Leeds United karşısında da geçmiş sezonlarını mumla arattılar. Ligin zirvesindeki Manchester City karşısında aldıkları galibiyetten sonra ligin dibindeki iki takıma kaybettikleri altı puan istikrarsız gidişin özeti. Hocaları Jurgen Klopp her fırsatta sakatlıklardan dem vuruyor ama ilk 11’inde Salah, Nunez, Firmino gibi üst düzey golcülerin yer aldığı bir takımın mazereti sakatlık olmamalı.

34 yaşındaki Brezilyalı 2014-17 arasında Chelsea’da 89 maçta forma giydi, 26 sarı kart gördü. Wolverhampton formasıyla Brentford maçında rakip savunmacı Ben Mee’ye attığı kafa sonucu Premier Lig’de muhtemel çok geç kalmış ilk kırmızısını gördü. Brezilyalıyı golcü özelliği için takıma getirdiler ancak altı maçta gol bulamadı ve sene sonuna kadar takımda yer alamayacak. Takım sevdalıları adına hayal kırıklığı.

premier-lig-de-haftanin-panoramasi-1083257-1.