CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, eğitim seferberliğinin simgesi olan ve Ankara’nın Elmadağ İlçesi’nde bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün bulunduğu yere üniversite kurulması için Kanun teklifi verdi. Köy Enstitülerinin 79’uncu yıldönümünde Cumhuriyet tarihinde eğitim seferberliğinin simgesi olan Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün örnek alınması gerektiğini ifade eden Taşçıer, Kanun teklifinde, “Köy Enstitülerini ve Ankara’nın 35 kilometre ötesinde bulunan Hasanoğlan Köy […]

Sembolik yere üniversite kurulsun teklifi

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, eğitim seferberliğinin simgesi olan ve Ankara’nın Elmadağ İlçesi’nde bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün bulunduğu yere üniversite kurulması için Kanun teklifi verdi.

Köy Enstitülerinin 79’uncu yıldönümünde Cumhuriyet tarihinde eğitim seferberliğinin simgesi olan Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün örnek alınması gerektiğini ifade eden Taşçıer, Kanun teklifinde, “Köy Enstitülerini ve Ankara’nın 35 kilometre ötesinde bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nü örnek almak gerekliliği, eğitimin mevcut durumu düşünüldüğünde ortadadır” dedi.

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLASIN

Ekonomide yaşanan kötü gidişten eğitim sisteminin de sorumlu olduğunu ifade eden Taşçıer, hazırladığı Kanun Teklifi’ne ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“İsmail Hakkı Tonguç ve Hasan Ali Yücel’in başlattığı seferberliği ve köylerde yurttaşlarımızın donatıldığı eğitim sayesinde ürettiklerini hatırlayın. Tarımdan sağlığa, spordan sanata her türlü eğitim dalında yetiştirilmiş bireyler. Kendi kendine yeten ve geleceğe ışık saçan bireyler yetişiyordu o zamanlar. Bu gün geldiğimiz duruma bakınca insanın içi acıyor. Patatesi ithal eden bir ülke olduk. İşte bütün bunların temelinde eğitimdeki sorunlar yatıyor. Bir eğitim seferberliği başlasın, başlangıç yeri de başkentimizin sadece 35 kilometre uzağında, Köy Enstitülerinin simgesi Hasanoğlan olsun.”