Biz haftalardır "türbanla" uğraşıyoruz. Oysa Türkiye bambaşka bir yöne, yani sömürge ülkesi olma yönüne hızla gidiyor. Sorunlar giderek büyüyor!....

Biz haftalardır "türbanla" uğraşıyoruz. Oysa Türkiye bambaşka bir yöne, yani sömürge ülkesi olma yönüne hızla gidiyor. Sorunlar giderek büyüyor!. Dikkatimizi ve enerjimizi ivedilikle odaklayacağımız önemli noktalar var. Dünya ekonomik bir kriz yaşıyor. Ama diğer yandan Kıbrıs Rum Kesiminde, Pakistan, Kosova, Ermenistan gibi "küresel sorun" olarak görülen yerlerde demokratikleşme ile ilgili önemli adımlar atılıyor.

Castro 50 yıllık Küba yönetiminden çekildi. Dünyayı sallayan "bir ideolojinin" ölümsüz önderlerinden biri idari dönemini kapıyor. Böyle sıcak olayların peşi sıra geliştiği bir dönemde biz, demokrasinin temel ilkesi olan "laikliği" yok etmeye çabalıyoruz. Tamam! Bir "rejim" tartışması söz konusu ama gözümüzü her şeye kapatamayız!. Başımıza "Kara türban" saranların oyununa gelerek diğer yaşamsal noktaları tartışmayı unutmamalıyız.

Türkiye'nin ve dünyanın gerçeklerini seviyeli ve uygarca tartışmaya devam etmeliyiz!
•••
Ülkeye "siyasilerden" daha çok sahip çıkanlar da var!.. Çağımızın "teknolojisini" kullanarak insanların gözünü açmaya çalışıyorlar. Son iki gündür internette yoğun bir şekilde dolaşan bir "iletiyi" size aynen sunuyorum..

"..İŞE BAK!

Türk Telekom Arap'ın.
Telsim İngiliz'in.
Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
İzmir Limanı Hong Konglunun...
Araç muayene işi Alman'ın.
Başak Sigorta Fransız'ın.
Adabank Kuveytlinin.
İETT Garajı Dubailinin.
Avea Lübnanlının.
Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazak'a bir baktık ki Ermeni çıktı.)
Rakı Amerikalının.
Finansbank Yunanlının...
Oyakbank Hollandalının.
Denizbank Belçikalının.
Türkiye Finans Kuveytlinin.
TEB Fransız'ın.
Cbank İsrailli'nin.
MNG Bank Lübnanlı
Alternatif Bank Yunanlının.
Dışbank Hollandalının.
Şekerbank Kazak'ın.
Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
Turkcell'in yarısı
Finlinin Rus'un.
Beymen'in yarısı
Amerikalının.
Enerjisa'nın yarısı Avusturyalının.
Garanti'nin yarısı Amerikalının.
Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
İzocam, Fransız'ın.
TGRT(Fox) Amerikalının.
Demirdöküm Alman'ın.
Döktaş Fransız'ın.
Süper FM Kanadalının.
Bunlar; Sadece 4,5 yıl önce Türkiye'nin malıydı

ŞİMDİ GELELİM BOR MESELESİNE...
Burası çok önemli.... Borun asıl değeri 9 (dokuz) trilyon dolar. Dikkat 9 milyar veya 9 milyon değil. 9 trilyon dolar... ABD sadece 40 kırk milyon dolara kapatacak. Yazıklar olsun kaptırana, verene, susup seyredene... Altı üstü bir mail göndermekle bu iş olmaz diye düşünmeyin lütfen. Vatanını seven herkese gönderelim.

Hepinizin bildiği gibi "Etibank" özelleştirilecek., (ve alıcısı Amerika:-) Etibank bünyesindeki bor işletmelerine konulan "fiyat 40 milyon $!"... Lütfen bir daha okuyun ve herkese iletin...

Yaşadığın dünyayı sorgulayamıyorsan, bari ülkeni sorgula... Unutma!.. Borla çalışan araba üretildi. Arabayı bor madeniyle çalıştıracak patentli 600 proje olduğu ortaya çıktı. Türkiye, dünya rezervinin yüzde 70'ine sahip ve "uluslararası ekonomi teröristleri" Türkiye uyanmadan bu kaynağı ele geçirmeyi planlıyor. Türkiye kıskaçta!..

Bu maili çoklu yollayarak en azından bir toplum bilinci oluşmasına yardım edebiliriz... Ya da ilgilenmiyorsanız direkt silin. Boş verin!.." TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ

•••

Gerçekten işe bakın; Türkiye'nin bir kısmı sadece duyarlı insanların sayesinde bazı gerçekleri görme şansını yakalıyor!.. Çünkü demokratik kanallar tıkalı!..