BERKAY SAĞOL İzmir’de kurulu TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Fabrikası’nda işten çıkartılan 7 işçi için bugün destek mitingi düzenlendi. DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve bağlı Sendikalar çağrısıyla, Çiğli’deki TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Fabrikası önünde yapılan mitinge,  DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan katıldı. Mitingde […]

Tariş direnişinin 94’üncü gününde destek mitingi

BERKAY SAĞOL

İzmir’de kurulu TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Fabrikası’nda işten çıkartılan 7 işçi için bugün destek mitingi düzenlendi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve bağlı Sendikalar çağrısıyla, Çiğli’deki TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Fabrikası önünde yapılan mitinge,  DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan katıldı.

Mitingde CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP eski İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü,  Birleşik Haziran Hareketi Meclisleri, ÖDP İzmir İl Örgütü ve işçiler de hazır bulundu.

Mitinge, KESK İzmir Şubeler Platformu ile İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de destek verdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak çalışırken, DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan belediye işçileri de Tariş mitingine katılarak destek verdiler.

ÇERKEZOĞLU: TARİŞ GELENEKTİR, MÜCADELEDİR

Mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,

“TARİŞ gelenektir, mücadeledir. 39 yıl sonra bugün yine TARİŞ direnişinde omuz omuzayız. Bu ülkeyi yönetenler, Çalışma Bakanı, Cumhurbaşkanı burada yaşananlara sessiz kalarak suça ortak oldular. Bugün TARİŞ’te yaşananlar Türkiye’deki çalışma yaşamının özetidir. Bugün Türkiye’de her 4 gençten 1’i işsiz. Büyük kentlerde her 3 kadından 1’i işsiz ve Türkiye’de her 100 işçiden yalnızca 10’u sendikalı. Bu kara tablonun yalnızca bir tane sorumlusu var. 16 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP iktidarıdır.” dedi.

Çerkezoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün TARİŞ’te, Flormar’da, Cargill’de patronlar sendikalı oldukları için işçileri işten çıkardı. Patronlar şunu unutmasınlar işçi sınıfının örgütsüz, sendikasız olduğu ülkede kimsenin rahatı, huzuru olmaz. Böyle bir ülkede demokrasiden de söz edilemez. TARİŞ işçisi arkadaşlarımız burada aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi vermektedir. Bu ülkede artık korunacak demokrasi yoktur. Kurulacak demokrasi vardır. Bu ülkede demokrasiyi  kuracak, cumhuriyete sahip çıkacak ve emeğin ülkesini kuracak ancak ve ancak işçi sınıfıdır. Burada TARİŞ yönetimini atılan işçileri geri almaya ve bizimle masaya oturmaya davet ediyoruz. TARİŞ işçisi arkadaşlarımızın direnişini selamlıyorum ve DİSK olarak sonuna kadar bu direnişin arkasında olacağımızı belirtiyorum.”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’da, “Biz bu pankartlarla 20 Şubat’ta yapılacak olan TARİŞ genel kurulunda olacağız.” diye konuştu.