“İktidarının ilk 5 yılında kendi düzenini oluşturmakla geçiren AKP iktidarı, son birkaç yıldır ülkeyi tam bir hapishaneye çevirerek, iğneden ipliğe bu cumhuriyetin taşlarını birer birer döşemeye devam ediyor” Cihan Demirci Birgün...
Çok doğru bir tespit, Cihan Demirci’nin bu cumhuriyetten kastı TİC yani “Türkiye İslam Cumhuriyeti”...
Hayatın her alanı artık hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde pervasızca değiştirilmeye, dönüştürülmeye başlandı.

Gizli ajandayı saklamaya falan da gerek kalmadı artık, her şey net ve aleni…
İşin garibi, “Crem dö la crem” çevreler dâhil sermayenin bütün kesimlerinin de iktidarın kuyruğuna takılmaları…
TİC’den kendilerinin de yaşam biçimlerinin bire bir etkileneceğini bildikleri halde kuyruktalar.
Bunda CHP’nin bırakın adam gibi bir muhalefeti, ne yaptığını bilmez halde eklektik duruşunun gün be gün derinleşmesi ve kitlelerin süratle CHP’den uzaklaşmalarının çıplak bir gözle dahi tespitinin yapılabilir hale gelmesinin de etkisi var.

Liberal çevreler ve onların sağdıcı “Yetmez ama evet” lobisinin aymazlığı da iktidarın işini kolaylaştırıyor.
TİC’e giden yolda hemen herkes rol kapma savaşımında…

Yılmaz Erdoğan, Türk filmlerinde ezan sesi duyamamaktan şikâyetçi, fakat ona sanat çevrelerinden “Ya ne iş Yılmaz Efendi, eniştem beni niye öptü, çok istiyorsan çevir bir film istersen içinde mevlit okut” diyen birisi çıkmıyor.
Elazığspor süper lige çıkışını ezan okuyarak, mehter marşları ile Kuran-ı kerimden ayetlerle kutluyor, spor dünyasından dini ritüellerin spor sahalarında bu denli aşırı kullanılmasına herhangi bir tepki yok.

Maçlarda gol atan futbolcular saha içerisinde saf tutup secdeye varıyorlar, neredeyse iki rekât namaz kılıp maça öyle devam edecekler, sanki yeşil sahalarda bu hareketler çok doğal, normal karşılanması gereken davranışlarmış gibi, hiçbir spor yorumcusundan bir satır eleştiri yok.

Resmi bayramların karikatürize ediliyor, yeni saat ayar düzenine geçiliyor, milliyetçi Kamu-Sen dini bayramlarda memurlara ikramiye teklifi getirirken “Madem dindar nesil yetiştireceğiz öyle ise dini bayramlarda memurlara birer maaş ikramiye vermekle işe başlayalım” cümlesiyle kameramanların önüne geçiyor.

Örneğin yeni saat ayarları ile ilgili kanun teklifi ilgili bakanlık tarafından meclis komisyonlarına sevk edilmesi ve tasarının kanunlaşmasının ardından neler olacak?

İşte bir kaçı, Avrupa ile aramızdaki saat farkı 2 saatten 3 saate çıkacak. Suudi Arabistan, İran, Irak gibi ülkelerle saat farkı ortadan kalkacak.

İran İslam rejimi iktidara geldikten sonra yaz saati uygulamasına son veriyor, sebebi ise yaz saati uygulamasının namaz vakitlerini karıştırma amacına yönelik batılıların icadı olduğu endişesi.

Yeni saat ayarı uygulanınca güneş özellikle batı bölgelerinde saat 8.30 civarında doğacak, mesai saatleri 8.30’da başlayacak, sabah ezanları ile huşu içerisinde uyanan yurttaşlar sabah namazını kılıp yola koyulacaklar, akşam 17.30’da güneş batacak, insanlar tavuk gibi sessiz ve sakin evlerine çekilecekler.

Doludizgin Türkiye İslam Cumhuriyeti'ne gidiyoruz.
Allah beterinden saklasın.
Âmin...