Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, ölümünün 26. yılında, araştırmacı gazeteciliğin sembol ismi Uğur Mumcu’yu ve Ocak ayında katledilen gazetecileri anıyor.  Yılmaz Güney Sahnesi’nde yarın düzenlenecek, “Uğur Mumcu Gazeteciliğinden Bugüne Ne kaldı?” konulu etkinlikte, Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars ile Gazeteci Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe Türkmen konuk olacak. Sivas ve Yozgat yöresindeki 44 köyü bünyesinde […]

‘Uğur Mumcu Gazeteciliğinden Bugüne Ne Kaldı?’

Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, ölümünün 26. yılında, araştırmacı gazeteciliğin sembol ismi Uğur Mumcu’yu ve Ocak ayında katledilen gazetecileri anıyor.  Yılmaz Güney Sahnesi’nde yarın düzenlenecek, “Uğur Mumcu Gazeteciliğinden Bugüne Ne kaldı?” konulu etkinlikte, Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars ile Gazeteci Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe Türkmen konuk olacak.

Sivas ve Yozgat yöresindeki 44 köyü bünyesinde barındıran Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği toplantıda, 8 Ocak’ta gözaltına alınıp, dövülerek öldürülen Metin Göktepe ve 24 Ocak’ta evinin önünde aracına bomba konularak katledilen Uğur Mumcu, yine 19 Ocak’ta gazete binasının önünde kurşunlanan Hrant Dink anılacak. Gazeteci ve Kızılırmak Federasyonu Genel Sekreteri Sultan Özer’in moderatörlüğünü yapacağı panelin dışında etkinlikte ayrıca semah gösterisi, müzik dinletisi ve tiyatro da yer alacak.

Radyocu ve Kızılırmak Federasyonu Eğitim Sekreteri Zafer Akkaş’ın sunuculuğunu yapacağı etkinlik saat 15.30’da Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde başlayacak.