İzmir’de Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in yaptıkları konuşma üzerine haklarında soruşturma başlatılmasına tepki gösterildi.  İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, olayın Türk yargısının adaletle imtihanı olduğunu belirtirken, yargının yol ayrımında olduğunu kaydetti. Gaziemir’de basın açıklaması yapan demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaparak, “Ustalara hakkını verin, […]

Yargı yol ayrımında

İzmir’de Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in yaptıkları konuşma üzerine haklarında soruşturma başlatılmasına tepki gösterildi. 

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, olayın Türk yargısının adaletle imtihanı olduğunu belirtirken, yargının yol ayrımında olduğunu kaydetti.

Gaziemir’de basın açıklaması yapan demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaparak, “Ustalara hakkını verin, özür dileyin, eleştiriye açık olun” diye seslendi.

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, yargı eliyle korku imparatorluğu yaratılmak istendiğini belirterek, “Şunu biliyoruz ki siyasi iktidar yıllardır farklı yöntemlerle yaptığı gibi, muhalif olan tüm kesimler üzerinde bir ‘korku imparatorluğu’ yaratmak istemekte ve buna meşruiyet kazandırmak için de bu kez yargı faaliyeti yürüten organları  kullanmaya çalışmaktadır. Muktedirlerin tarih boyunca toplumları sindirmek ve hizaya sokmak için farklı güç mekanizmaları kullanarak yaratmaya çalıştığı korku imparatorluğu bu kez ‘bağımsız yargı’ eliyle dizayn edilmek istenmektedir” dedi.

“YA FELAKET YA HUKUK DEVLETİ”

Muktedirin hukukunun muhalefet üzerinde bir sopa haline dönüştürülmesinin en kara örneklerinden birinin yaşandığını belirten Yücel, “Gelinen noktada, yargı organları ve yargı yetkisini kullananlar, bir karar vermek üzere yol ayrımındadırlar. Ya etki altına alınacaklar, emir, talimat ve yönlendirmeler ile siyasi saiklerin etki alanına girecekler ve toplumu, ülkeyi felakete sürükleyecekler ya da demokratik toplumun en büyük güvencesi olan hukukun, bağımsız ve objektif suretle işletilmesi sayesinde hukuk devletinden yana taraf olacaklardır” diye konuştu

“SANATÇILARDAN ÖZÜR DİLEYİN”

Öte yandan Gaziemir Arda Meydanı’nda basın açıklaması yapan, aralarında Birleşik Haziran Hareketi, CHP, HDP, İyi Parti ve Tiyatrolar Platformu ile yerel demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yurttaşlar, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaparak, “Ustalara hakkını verin, özür dileyin, eleştiriye açık olun” diye seslendi.